ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώην πρέσβης της Τουρκίας: «Μεγάλο λάθος της Άγκυρας να στείλει μετανάστες στην Ευρώπη μέσω του Έβρου το 2020»

«Δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι είσαι αξιόπιστος συνομιλητής και μετά να ενεργείς έτσι»

Πρώην πρέσβης της Τουρκίας: «Μεγάλο λάθος της Άγκυρας να στείλει μετανάστες στην Ευρώπη μέσω του Έβρου το 2020»

Ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην ΕΕ Selim Yenel, μιλώντας σε συνέδριο στο Harvard, παραδέχθηκε πως «ήταν μεγάλο λάθος της Τουρκίας η προσπάθεια να στείλει μετανάστες στην Ευρώπη μέσω του Έβρου το 2020».

«Δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι είσαι αξιόπιστος συνομιλητής και μετά να ενεργείς έτσι» είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας την ευθύνη για την πρωτοφανή ενέργεια στον τότε υπουργό εσωτερικών Σ.Σοϊλού.

Ο ίδιος μάλιστα όπως είπε εκτέθηκε καθησυχάζοντας τους ανήσυχους τότε ευρωπαίους ότι τέτοια ενέργεια δεν επρόκειτο να εκδηλωθεί παρά τις σχετικές δημόσιες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Η δημόσια παραδοχή του έμπειρου διπλωμάτη έγινε παρουσία του Έλληνα υπουργού μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη ο οποίος χαρακτήρισε την αυτοκριτική ευπρόσδεκτη και θαρραλέα, δίνοντας έμφαση στη νέα φάση στην οποία έχουν μπει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με την Αθήνα μάλιστα πλέον να λειτουργεί ως ενδιάμεσος για μια νέα συμφωνία ΕΕ Τουρκίας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις πάνω στο «καυτό» θέμα της μετανάστευσης, επισημαίνοντας τη σημασία των επιστροφών ως προϋπόθεση για την επιτυχία της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο νέο ελληνικό νόμο που δημιουργεί ένα νόμιμο μονοπάτι εργασίας στους παράνομους μετανάστες υπογραμμίζοντας παντως την ανάγκη εμπέδωσης πολιτικών ασφαλείας ως προϋπόθεση επιτυχίας τέτοιων πολιτικών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.