ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτο θέμα στην τουρκική Sabah η τραγωδία στη Λάρισα – «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε όλη μου τη ζωή»

«Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης»

Πρώτο θέμα στην τουρκική Sabah η τραγωδία στη Λάρισα – «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε όλη μου τη ζωή»

Η τουρκική ιστοσελίδα dailysabah, έχει στα πρώτα της θέματα έχει την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

«Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν κοντά στην ελληνική πόλη Λάρισα», γράφει στον πρόλογο του κειμένου.

Εκπρόσωπος των πυροσβεστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσε ότι πολλά βαγόνια έπεσαν στις ράγες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, αφού οι αμαξοστοιχίες – η μία εμπορευματική και η άλλη που μετέφερε 350 επιβάτες – συγκρούστηκαν περίπου στα μισά της διαδρομής μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

«Τριάντα δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Βασίλης Βαθρακογιάννης στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες για τη διάσωση των ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι συνεχίζονται.

«Από τους 85 τραυματίες, 53 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο».

Δεν έχει δοθεί ακόμη εξήγηση για τους λόγους σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης όπως γράφει η Sabah χαρακτηρίζουν το δυστύχημα ως το «χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελλάδα».

Η επιβατική αμαξοστοιχία ταξίδευε από την πρωτεύουσα Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη στα βόρεια, ενώ η εμπορική αμαξοστοιχία κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Περίπου 150 πυροσβέστες και 40 ασθενοφόρα κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σύμφωνα με τις ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αναπτύχθηκαν επίσης γερανοί και μηχανολογικό προσωπικό για να προσπαθήσουν να απομακρύνουν συντρίμμια και να διορθώσουν αναποδογυρισμένα οχήματα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε όλη μου τη ζωή»

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε όλη μου τη ζωή. Είναι τραγικό. Πέντε ώρες μετά, βρίσκουμε πτώματα», δήλωσε ένας εξαντλημένος διασώστης που βγήκε από τα συντρίμμια όπου εργαζόταν ο ίδιος και η ομάδα του.

Ένα βαγόνι του τρένου είχε συνθλιβεί εντελώς, καθιστώντας το έργο των διασωστών ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ καπνός και φλόγες αναδύονταν από άλλα βαγόνια.

«Η πλειονότητα των επιβατών έχει μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Βαθρακογιάννης.

«Η επιχείρηση απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω της σοβαρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων».

Σύμφωνα με τον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ, ένα από τα βαγόνια του τρένου έπιασε φωτιά μετά τη σύγκρουση και αρκετοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτό.

Ο δήμαρχος της κοντινής πόλης των Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι στο τρένο επέβαιναν πολλοί φοιτητές, οι οποίοι επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο διακοπών.

Ένας επιβάτης ονόματι Λάζος δήλωσε ότι η εμπειρία ήταν «πολύ σοκαριστική». «Δεν τραυματίστηκα, αλλά λερώθηκα με αίμα από άλλους ανθρώπους που τραυματίστηκαν κοντά μου», είπε.

Σε άλλο σημείο η Sabah επικαλέστηκε την τοπική ιστοσελίδα Onlarissa και τη μαρτυρία μιας νεαρής γυναίκας η οποία δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ότι το τρένο «σταμάτησε για λίγα λεπτά όταν ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο».

Ένας άλλος συγκλονισμένος επιβάτης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «τα παράθυρα εξερράγησαν ξαφνικά. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και φοβόντουσαν».

«Ευτυχώς, μπορέσαμε να ανοίξουμε τις πόρτες και να διαφύγουμε αρκετά γρήγορα. Σε άλλα βαγόνια, δεν κατάφεραν να βγουν και μάλιστα ένα βαγόνι πήρε φωτιά», πρόσθεσε.

«Μετά το δυστύχημα οργανώθηκε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη και ο Έλληνας υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετέβη στο σημείο, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επέβλεπε την αντίδραση από το κέντρο διαχείρισης κρίσεων», έγραψε στη συνέχεια η Sabah.

Τα δύο νοσοκομεία κοντά στη Λάρισα βρίσκονται σε επιφυλακή για να φιλοξενήσουν τους πολλούς τραυματίες, ενώ στρατιωτικά νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα βρίσκονται επίσης σε «επιφυλακή» σε περίπτωση που χρειαστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.