ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ολόκληρη η Τουρκία μετακινήθηκε τρία μέτρα από τους σεισμούς σήμερα! – Απίστευτο γεωλογικό συμβάν! (upd)

Ιταλός καθηγητής έκανε λόγο για ένα «τεράστιο γεγονός παγκόσμιας κλίμακας»

Ολόκληρη η Τουρκία μετακινήθηκε τρία μέτρα από τους σεισμούς σήμερα! – Απίστευτο γεωλογικό συμβάν! (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 16:25) Ένα απίστευτο γεωλογικό συμβάν σημειώθηκε σήμερα στην Τουρκία, καθώς έπειτα από τα φονικά Ρίχτερ που την «ταρακούνησαν» νωρίτερα, ολόκληρη η χώρα  μετακινήθηκε τρία μέτρα!

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο Ιταλός καθηγητής Κάρλο Ντονιόλι, πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, έκανε λόγο για ένα «τεράστιο γεγονός παγκόσμιας κλίμακας», τονίζοντας πως «αυτό που ονομάζουμε αραβική πλάκα μετακινήθηκε περίπου 3 μέτρα κατά μήκος της βορειοανατολικής-νοτιοδυτικής κατεύθυνσης σε σχέση με την πλάκα της Ανατολίας».

«Μιλάμε για μια δομή στη συνοριακή περιοχή μεταξύ αυτού του κόσμου, εκείνου της αραβικής πλάκας και εκείνου της πλάκας της Ανατολίας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως συνήθως η γεωλογική μετακίνηση για μια περιοχή είναι 2-3 πόντοι κατά έτος.

Σεισμός

Από τις εκτιμήσεις που έχουμε και οι οποίες σταδιακά βελτιώνονται, γνωρίζουμε ότι το ρήγμα έχει ενεργοποιηθεί για τουλάχιστον 150 χιλιόμετρα με μετατόπιση ακόμη και άνω των τριών μέτρων. Όλα έγιναν μέσα σε μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα, προκαλώντας αυτόν τον σεισμό μεγέθους 7,8,-7,9 Ρίχτερ, ένας σεισμός που ονομάζεται μέγα σεισμός», δήλωσε και συνέχισε:

«Μιλάμε για διαρκή κίνηση, το επίπεδο του ρήγματος είναι πολύ κεκλιμένο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρατηρούμε μια οριζόντια μετατόπιση των δύο πλευρών του ρήγματος. Τα δύο πτερύγια μετακινήθηκαν το ένα σε σχέση με το άλλο. Με άλλα λόγια: είναι σαν να είχε κινηθεί η Τουρκία σε σχέση με την αραβική πλάκα προς τα νοτιοδυτικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.