ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην Τουρκία ο Ισπανός ΥΠΕΞ με αντικείμενο της επίσκεψης το deal για το δεύτερο τουρκικό αεροπλανοφόρο

Ήδη το πρώτο ισπανικής σχεδίασης βρίσκεται σε υπηρεσία με το τουρκικό ναυτικό

Στην Τουρκία ο Ισπανός ΥΠΕΞ με αντικείμενο της επίσκεψης το deal για το δεύτερο τουρκικό αεροπλανοφόρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες και βασικό θέμα συζήτησης το δεύτερο τουρκικό αεροπλανοφόρο σε συνεργασία με τα ισπανικά ναυπηγεία της Navantia.

Ο Χακάν Φιντάν ανέφερε ότι η Ισπανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Τουρκίας στην ΕΕ και ότι ο στόχος για ετήσιο όγκο εμπορίου με την Ισπανία είναι τα 20 δισ. δολάρια και φαίνεται ότι ο στόχος αυτός σχεδόν επιτεύχθηκε πέρυσι, καθώς υπερέβη τα 19 δισεκ. δολάρια. Περισσότερες από 700 εταιρείες με έδρα την Ισπανία έχουν παρουσία στην Τουρκία.

O Τούρκος υπουργός τόνισε ιδιαίτερα ότι «θέλουμε να προωθήσουμε τη συνεργασία μας στην αμυντική βιομηχανία με συγκεκριμένα έργα».

Η Ισπανία συνεργάζεται στο τομέα αυτό με την Τουρκία και συνέβαλε στην κατασκευή του τουρκικού αεροπλανοφόρου / πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων “Anadolu”, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν έχει προαναγγείλει ότι η χώρα του σκοπεύει να κατασκευάσει μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο και για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ισπανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου «η Ισπανία έχει αναπτύξει συστοιχίες (σ.σ. του αντιαεροπορικού συστήματος) Patriot στα Άδανα από το 2015».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.