ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Την απόκτηση 40 Eurofighter στη νεότερη έκδοση Tranche 4 διαπραγματεύεται με την Βρετανία η Τουρκία (upd)

Θα φέρουν το νέας γενιάς ραντάρ κατηγορίας AESA

Την απόκτηση 40 Eurofighter στη νεότερη έκδοση Tranche 4 διαπραγματεύεται με την Βρετανία η Τουρκία (upd)

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 23/11 – 12.45): Επισήμως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ότι διαπραγματεύεται με την Βρετανία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών νέας κατασκευής Eurofighter και μάλιστα στη νεότερη έκδοση Tranche 4 που φέρει εκτός των άλλων το νέας γενιάς ραντάρ τύπου AESA ECRS.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ  στις συνομιλίες για τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter με τον Βρετανό ομόλογό του Γκραντ Σαπς σήμερα έθεσε το ζήτημα ανοιχτά.

«Η Τουρκία θέλει να αγοράσει την τελευταία και πιο προηγμένη έκδοση των Eurofighter»,διευκρινίζοντας ότι επιθυμία της Άγκυρας είναι να αποκτήσει συνολικά 40 νέα μαχητικά Eurofighter, 20 στην πρώτη φάση και 20 στην επόμενη.

Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία για την προμήθεια των F16 από τις ΗΠΑ ειδικά κάτω από το πρίσμα της αναμονής ακόμα στην επικύρωση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. «Ενώ η διαδικασία προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F16 συνεχίζεται, το μόνο αεροσκάφος στο οποίο εστιάζουμε την προσοχή μας είναι το Eurofighter».

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ανέφερε πως η Τουρκία θέλει και Eurofighter Typhoon Tranche 4 και F-16 Block 70.

Αυτά συζητήθηκαν στην επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα που πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς.

Τον υποδέχθηκε ο Τούρκος ομόλογός του, Γιασάρ Γκιουλέρ. Κατά την συνάντησή τους υπέγραψαν διμερή «Διακήρυξη προθέσεων για αμυντική συνεργασία».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σημαντικός σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας. Θέλουμε να αναπτύξουμε την υφιστάμενη συνεργασία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλούς τομείς, ιδίως όσον αφορά στο εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN, καθώς και σε νέους τομείς, όπως στα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon» δήλωσε ο Γκιουλέρ και έκανε επίσημη πρόταση προμήθειας των αεροσκαφών στον ομόλογό του.

Πάντως ήδη Βρετανοί θεωρούν ότι τα γερμανικά εμπόδια πώλησης προκαλούν ζημιά στα ταμεία του κράτους μετά και το μπόλκο του Βερολίνου στην πώληση 48 μαχητικών του τύπου στην Σαουδική Ααραβία.

Μάλιστα είναι τόσο θετική η γνώμη των Βρετανών που ο ΥΠΑΜ σήμερα με το που χαιρέτησε τον Τούρκο ομόλογό του του δήλωσε: “Με κάλεσες, ήρθα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνουμε ότι η βρετανική BAE είχε ενεργό εμπλοκή στον σχεδιασμό και του τουρκικού μαχητικού KAAN.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.