ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Καταδίκη για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας σε Σύριο με ελληνική υπηκοότητα

Ποινή 12 ετών και 6 μηνών

Τουρκία: Καταδίκη για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας σε Σύριο με ελληνική υπηκοότητα

Οι Τούρκοι καταδίκασαν Έλληνα υπήκοο συριακής καταγωγής, σε ποινή φυλάκισης 12 ετών και έξι μηνών, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ελλάδας.

Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, που βρίσκεται πάνω από ένα χρόνο στις τουρκικές φυλακές, ενώ από την πρώτη στιγμή αρνούνταν τις τουρκικές κατηγορίες.

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν ο Αμπάρα εξαφανίστηκε και η Ελληνική Πρεσβεία δήλωσε την εξαφάνισή του στην Άγκυρα, χωρίς όμως να πάρει κάποια απάντηση.

Η ελληνική πλευρά προχώρησε σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για απαγωγή Ευρωπαίου πολίτη στην Τουρκία.

O επιχειρηματίας ζούσε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, στα νότια προάστια της Αττικής, συνεργαζόταν με λατομείο στη Βόρεια Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια έκανε εισαγωγή χαλιών από την Τουρκία. Αυτός ήταν ο λόγος που είχε ταξιδέψει κιόλας στους γείτονες, για να επισκεφθεί έκθεση χαλιών και τον συνέλαβαν παρανόμως.

Να θυμίσουμε ότι στην πρώτη δίκη του 67χρονου η έδρα δεν είχε καταλήξει σε οριστική ετυμηγορία καθώς η έδρα είχε ζητήσει από τουρκικές αρχές περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του 37χρονου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ωστόσο, το δικαστήριο εξέτασε εκ νέου την υπόθεση και επέβαλε ποινή 12 ετούς φυλάκισης στον 67χρονο ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.