ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Μεσίστιες οι σημαίες στις πρεσβείες «για τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων κατά αμάχων» στη Γάζα

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Τουρκία: Μεσίστιες οι σημαίες στις πρεσβείες «για τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων κατά αμάχων» στη Γάζα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έστειλε σημείωμα προς τις πρεσβείες ενημερώνοντας ότι κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος «για τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων κατά αμάχων» στη Γάζα.

Οι σημαίες στην Τουρκία και στις ξένες αποστολές στη χώρα θα κυματίζουν μεσίστιες, μέχρι τη δύση του ηλίου το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Το σημείωμα εστάλη την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του τριήμερου εθνικού πένθους που κηρύχθηκε «για να μοιραστούμε τον πόνο του παλαιστινιακού λαού για όσους έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων κατά αμάχων, με πιο πρόσφατη την επίθεση σε νοσοκομείο στις 17 Οκτωβρίου 2023».

Ανώτερος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΝΚΑ, δήλωσε ότι «ως θέμα διπλωματικής ευγένειας, δεν μπορεί να ζητηθεί άμεσα από τις αντιπροσωπείες στην Τουρκία να κατεβάσουν τις σημαίες τους μεσίστιες». Αρκετές χώρες της ΕΕ δεν είχαν τις σημαίες τους μεσίστιες.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τουρκία κατέβασε μόνο την τουρκική σημαία μεσίστια, ενώ η σημαία της ΕΕ παρέμεινε πλήρως υψωμένη.

Το πρακτορείο ΑΝΚΑ παρατήρησε επίσης, ότι οι πρεσβείες από Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, Πολωνία, Ελλάδα και Σλοβακία ήταν μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ που δεν είχαν τις σημαίες τους μεσίστιες.

Επίσης, οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσίας και του Πακιστάν στην Άγκυρα δεν είχαν τις σημαίες τους μεσίστιες, αν και η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Τουρκία έκανε αυτό που ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προς τις πρεσβείες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας υποβάλλει τα σέβη του στις Πρεσβείες και τις Αντιπροσωπείες Διεθνών Οργανισμών και τους ενημερώνει ότι η Τουρκία έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος προκειμένου να συμμεριστεί τον πόνο του παλαιστινιακού λαού για τους θανάτους και τους τραυματισμούς που προκάλεσαν οι ισραηλινές επιθέσεις εναντίον αμάχων, με πιο πρόσφατη επίθεση σε νοσοκομείο στις 17 Οκτωβρίου 2023, και ότι οι σημαίες στην Τουρκία και στις ξένες αποστολές της Τουρκίας θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι τη δύση του ηλίου το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τον βαθύτατο σεβασμό του προς τις Πρεσβείες και τα Γραφεία Αντιπροσωπείας των Διεθνών Οργανισμών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.