ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Τουρκία: Ο Ερντογάν ετοιμάζει νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες»

Ποινές φυλάκισης σε όποιον κρίνεται «εχθρός του κράτους»

Τουρκία: Ο Ερντογάν ετοιμάζει νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες»

Το τουρκικό Κοινοβούλιο αναμένεται να εξετάσει σύντομα ένα νομοσχέδιο εναντίον της δράσης «ξένων πρακτόρων», το οποίο προτείνει ποινές φυλάκισης για δημοσιογράφους και ερευνητές που κατηγορούνται για δράση προς όφελος ξένων συμφερόντων.

Η πρόταση, που τροποποιεί τον ποινικό κώδικα, προβλέπει φυλάκιση από τρία έως επτά χρόνια για «οποιονδήποτε έχει σκοπό να αντιταχθεί στην ασφάλεια ή τα πολιτικά συμφέροντα, εσωτερικά ή εξωτερικά, του κράτους, σύμφωνα με τις εντολές ή τα στρατηγικά συμφέροντα μιας ξένης οργάνωσης ή κράτους».

Το κείμενο δεν καθορίζει τις δραστηριότητες που στοχεύει, αλλά ένας αξιωματούχος του κόμματος MHP, συμμάχου του κυβερνώντος AKP, παρέχει μια εικόνα: σχετίζεται με «την οικονομία, τα χρηματοπιστωτικά, τον στρατό, την εθνική άμυνα, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια ασφάλεια, τη δημόσια τάξη, την τεχνολογία, τον πολιτισμό, τις μεταφορές, την επικοινωνία, τον κυβερνοχώρο, τις κρίσιμες υποδομές και την ενέργεια», σύμφωνα με τον Φετί Γιλντίζ, αντιπρόεδρο του MHP.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τουρκικός ποινικός κώδικας ήδη προβλέπει ποινές φυλάκισης από ένα έως πέντε χρόνια για όσους κατέχουν «έγγραφα που θα έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα για την ασφάλεια και τα εσωτερικά ή εξωτερικά πολιτικά συμφέροντα του κράτους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.