ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Τουρκία θέλει ακόμα τα Eurofighter παρά την έγκριση των ΗΠΑ για τα F-16

Περιμένει το πράσινο φως από την Γερμανία

Η Τουρκία θέλει ακόμα τα Eurofighter παρά την έγκριση των ΗΠΑ για τα F-16

Η Τουρκία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αγορά 40 αεροσκαφών Eurofighter Typhoon, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Τον Νοέμβριο, η Τουρκία δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Βρετανία και την Ισπανία για να αγοράσει Typhoon, αν και η Γερμανία ήταν εξ αρχής αντίθετη.

Εκείνη την εποχή, μια πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας είπε ότι οι συνομιλίες άρχισαν αφού η Άγκυρα πίστευε πως το αίτημα για F-16 από τις ΗΠΑ δεν θα εγκρινόταν.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε επισήμως το Κογκρέσο για την πρόθεσή της να προχωρήσει στην πώληση 40 μαχητικών και 79 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, μια μέρα αφότου η Άγκυρα ολοκλήρωσε επισήμως την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Αν και δεν αναμένει από το Κογκρέσο να εμποδίσει την πώληση των F-16, η Τουρκία εξακολουθεί να θέλει να αγοράσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoon», δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, μιλώντας στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Εξακολουθούμε να ενδιαφερόμαστε, αναμένουμε τη θετική προσέγγιση της Γερμανίας σε αυτό το θέμα», είπε ο αξιωματούχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Eurofighter Typhoon κατασκευάζονται από κοινού από τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Η Τουρκία, η οποία επιθυμεί να αναβαθμίσει την αεροπορία της, αναπτύσσει επίσης το δικό της εθνικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN, με τους βρετανικούς κινητήρες της BAE.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.