ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Κ.Κιλιτσντάρογλου

Σε εκλογικούς «μπελάδες» ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Τουρκία: Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Κ.Κιλιτσντάρογλου

Το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, το HDP ανακοίνωσε και επίσημα την στήριξή του στις εκλογές στον ηγέτη της συμμαχίας της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάτι που βάζει σε μπελάδες τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, HDP, Μιτχάτ Σαντζάρ δήλωσε την στήριξη της παράταξης στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις εκλογές, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Βλέπουμε αυτές τις εκλογές ως τις πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Τουρκίας. Έχουμε δύο στρατηγικούς στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι να τερματιστεί το μονοπρόσωπο καθεστώς. Ο δεύτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί η δύναμη με τη μεγαλύτερη επιρροή στο δημοκρατικό μετασχηματισμό. Ο τρόπος για να τερματιστεί το καθεστώς του ενός ατόμου είναι μέσω των προεδρικών εκλογών», είπε ο εκ των ηγετών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Στη συνέχεια ο Μιτχάτ Σαντζάρ ξεκαθάρισε ότι το HDP θα στηρίξει τον μεγάλο αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Από τη μια είναι ο υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας που θέλει να μονιμοποιήσει το καθεστώς Ερντογάν. Από την άλλη, υπάρχει ο Kιλιτσντάρογλου, ο οποίος υποσχέθηκε να αλλάξει το καθεστώς. Οι στόχοι μας συμπίπτουν με αυτούς του Kιλιτσντάρογλου, στο σημείο του τερματισμού του καθεστώτος τους ενός ανδρός. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον Kιλιτσντάρογλου», τόνισε ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, HDP.

Το HDP δεν είναι… αμελητέα ποσότητα στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό. Στις προεδρικές εκλογές του 2018 ο υποψήφιος του HDP είχε εξασφαλίσει το 8,4% των ψήφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που φαίνεται να προηγείται του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις, αποκτά άλλη μια σημαντική… μαγιά ψήφων, που μπορεί να του δώσει τη νίκη στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.