ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τουρκία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρεσβευτές εννέα χωρών για εξηγήσεις – Κλείνουν προξενεία

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία συμβούλευσαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν ορισμένες τουριστικές περιοχές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρεσβευτές εννέα χωρών για εξηγήσεις – Κλείνουν προξενεία

Οξύνει και πάλι το κλίμα με τη Δύση η Άγκυρα μετά τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδόθηκαν υπό τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι πρεσβευτές εννέα δυτικών χωρών κλήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αφού πολλές από αυτές έκλεισαν τα προξενεία τους στην Κωνσταντινούπολη αυτήν την εβδομάδα, επικαλούμενες κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται μια πηγή του υπουργείου, κλήθηκαν μεταξύ άλλων οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, με αφορμή το κλείσιμο των προξενείων των χωρών αυτών για λόγους ασφαλείας.

Τουλάχιστον έξι χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ολλανδία, ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι κλείνουν προσωρινά για το κοινό τα προξενεία τους.

Πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν επίσης καλέσει από την περασμένη Παρασκευή τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Τουρκία να «είναι σε ετοιμότητα» γιατί υπάρχει κίνδυνος επιθέσεων, σε αντίποινα, όπως λένε, για το κάψιμο του Κορανίου σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία συμβούλευσαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν ορισμένες τουριστικές περιοχές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπως την πλατεία Ταξίμ, αλλά και ζώνες γύρω από εκκλησίες και συναγωγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.