Τουρκικά ΜΜΕ για κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το καράβι βουλιάζει»

Η εφημερίδα Bir Gun, αναφέρεται στη άρνηση μικρών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και μεμονωμένων προσώπων, να στηρίξουν την συμμαχία υπό τον Ερντογάν

Τουρκικά ΜΜΕ για κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το καράβι βουλιάζει»

Η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Bir Gun, αναφέρεται στη άρνηση μικρών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και μεμονωμένων προσώπων, να στηρίξουν την κυβερνητική συμμαχία -υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν- ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Μαΐου.

Με τίτλο «Το καράβι βουλιάζει και ψάχνουμε επιβάτες στην κυβερνητική παράταξη» η εφημερίδα σημειώνει την περίπτωση του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού (2015-2018) και πρώην υπουργού Οικονομικών (2009-2015) Μεχμέτ Σιμτσέκ, ο οποίος θεωρείται πως συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.

erdogan

Σύμφωνα με την Bir Gun ο Τούρκος πρόεδρος επεδίωκε να τοποθετήσει εκ νέου τον Σιμτσέκ στο υπουργείο Οικονομικών, εφόσον επανεκλεγεί τον Μάϊο, αλλά φαίνεται πως εισέπραξε ένα βροντερό «όχι» από τον πρώην στενό του συνεργάτη.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν κατ΄ιδίαν, ωστόσο ο Ερντογάν δεν έπεισε τον Σιμτσέκ, να τον ακολουθήσει, κάτι που αποτελεί πλήγμα για τον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας.

Άρνηση, για στήριξη της κυβερνητικής συμμαχίας, εισέπραξε ο Τούρκος πρόεδρος και από τον πρόεδρο του μικρού κόμματος «Ευημερίας και Πάλι» Φατίχ Ερμπακάν, γιού του πρώην πρωθυπουργού Νετσμετίν Ερμπακάν, ο οποίος είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις που έχει διατυπώσει κατά καιρούς κατά της Ελλάδας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο ίδιος είχε δηλώσει προκλητικά πως: «Δεν θα επιτρέψει σε ελληνική σημαία να κυματίζει στα υπό κατοχή νησιά του Αιγαίου» κατηγορώντας για ενδοτισμό τον Ερντογάν.

O Ερμπακάν ανακοίνωσε την απόφαση που έλαβε το κόμμα του, για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 14ης Μαΐου, μη συμμετέχοντας σε καμία συμμαχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας επίσης, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία ο επικεφαλής της συμμαχίας της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, διατηρεί προβάδισμα εννέα μονάδων από τον Τούρκο πρόεδρο (Κιλιντσάρογλου 54,23% και Ερντογάν 45,77%).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.