ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικές εκλογές: Η αντιπολίτευση ανησυχεί για νοθεία λίγο πριν τις κάλπες

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ακεραιότητα των εκλογών από την αντιπολίτευση

Τουρκικές εκλογές: Η αντιπολίτευση ανησυχεί για νοθεία λίγο πριν τις κάλπες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία. Όμως, μεταξύ των στελεχών της αντιπολίτευσης και των αναλυτών αυξάνεται ο φόβος ότι ο Ερντογάν και οι υποστηρικτές του θα καταφύγουν στη βία για να εκφοβίσουν τους ψηφοφόρους και να αμφισβητήσουν τις εκλογές σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ του νυν προέδρου, αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».

Η τουρκική αντιπολίτευση, οι διεθνείς εταίροι και σύμμαχοι της Τουρκίας, ακόμη και όσοι βρίσκονται στο στρατόπεδο του προέδρου, πρέπει λάβουν υπόψη αυτό το ενδεχόμενο και να προσπαθήσουν για ειρηνικές και ομαλές εκλογές.

Ο Ερντογάν, ένας αριστοτέχνης πολιτικός που γνωρίζει να κερδίζει εκλογές, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Έχει διοχετεύσει δημόσια κονδύλια σε διάφορα έργα που εγκαινιάζει καθημερινά, όπως το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας καθώς και το πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα της Τουρκίας, στο Ακούγιου, αναφέρει ο Βρετανός συντάκτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεικτικές, άλλωστε, είναι και οι δηλώσεις του Ογκούζ Καάν Σαλίτσι, αναπληρωτή αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP). Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ακεραιότητα των εκλογών, περιλαμβανομένων πιθανών τεχνικών προβλημάτων στη διάρκεια της ψηφοφορίας ή της καταμέτρησης των ψήφων κατά την ημέρα των εκλογών, είπε ο Σαλίτσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.