ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε ΟΑΣΕ: «Η μεροληψία σας για τις εκλογές μας θα είναι σε βάρος σας για μελλοντικές εκθέσεις»

Δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης κατά όσων αναφέρουν διεθνείς οργανισμοί

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε ΟΑΣΕ: «Η μεροληψία σας για τις εκλογές μας θα είναι σε βάρος σας για μελλοντικές εκθέσεις»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωσή του, απαντά στις εκθέσεις των παρατηρητών των τουρκικών εκλογών από τον ΟΑΣΕ, τονίζοντας ότι «οι πολιτικές αναλύσεις και τα μεροληπτικά σχόλια θα υπονομεύουν την αξιοπιστία των αποστολών εκλογικής παρατήρησης του ΟΑΣΕ».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «ορισμένες πολιτικές και καταγγελτικές δηλώσεις που ξεπερνούν την εκλογική διαδικασία και είναι ασυμβίβαστες με τις αρχές της ανεξάρτητης και αμερόληπτης παρατήρησης έγιναν δεκτές με λύπη».

«Σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΕΚ) και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι προαναφερθέντες οργανισμοί κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τις προεδρικές και βουλευτικές Εκλογές της 28ης περιόδου που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας στις 14 Μαΐου 2023» προσθέτει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

 «Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά 489 διεθνείς εκλογικοί παρατηρητές παρακολούθησαν τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Και τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Οι Αρχές μας έχουν παράσχει κάθε είδους συνεργασία ώστε οι εν λόγω αποστολές παρατήρησης να μπορούν να διεκπεραιώσουν σωστά τις δραστηριότητές τους. Στις εκθέσεις των αντιπροσωπειών αυτών αποτυπώνεται επίσης ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σύμφωνα με τα πρότυπα των ελεύθερων δημοκρατικών εκλογών και με υποδειγματική συμμετοχή στον ΟΑΣΕ και τη γεωγραφία του ΣτΕ.

Διεθνείς παρατηρητές επιβεβαίωσαν με διάφορες δηλώσεις ότι οι εκλογές στη χώρα μας είναι ασφαλείς, διαφανείς, ελεύθερες, πλουραλιστικές, δίκαιες και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Μετά τις εκλογές, το Γραφείο του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποτελούμενη από παρατηρητές της OSCEPA και της PACE, ανακοίνωσαν επίσης την Προκαταρκτική Έκθεση ευρημάτων και αποτελεσμάτων, η οποία περιέλαβε τα πορίσματα για την εκλογική διαδικασία και πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 «Στην έκθεση, ορισμένες πολιτικές και καταγγελτικές δηλώσεις που ξεπερνούν την εκλογική διαδικασία και είναι ασυμβίβαστες με τις αρχές της ανεξάρτητης και αμερόληπτης παρατήρησης έγιναν δεκτές με λύπη. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πολιτικές αναλύσεις και τα μεροληπτικά σχόλια θα υπονομεύσουν την αξιοπιστία των αποστολών εκλογικής παρατήρησης του ΟΑΣΕ» καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.