Αρχεία Έπσταϊν: Η ανωμαλία στην εξουσία...

Τούρκος πρύτανης: «Η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα σε ένα πόλεμο με την Τουρκία – Δεν έχουν ανθρώπινο δυναμικό»

«Τι να τα κάνουν τα όπλα αφού δεν θα υπάρχει κανείς να τα χειριστεί;»

Τούρκος πρύτανης: «Η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα σε ένα πόλεμο με την Τουρκία – Δεν έχουν ανθρώπινο δυναμικό»

Η Ελλάδα δεν μπορεί να πολεμήσει και να κερδίσει έναν πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, δήλωσε ο πρύτανης του tουρκικού Εθνικού Πανεπιστημίου Άμυνας, Erhan Afyoncu.

Ο ιστορικός που ηγείται του εκπαιδευτικού ιδρύματος άμυνας της Τουρκίας από την ίδρυσή του το 2016, Afyoncu, δήλωσε ότι η Τουρκία παράγει περισσότερους αξιωματικούς από την Αθήνα και ως εκ τούτου βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ των δύο γειτόνων.

Ο ακαδημαϊκός είναι επιφορτισμένος με την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς αξιωματικών μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016.

«Εγγράφω τέσσερις φορές περισσότερους φοιτητές από την Ελληνική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και οι τάξεις μου μου είναι πλήρεις», δήλωσε ο Afyoncu στο CNN Turk.

«Οι τάξεις μου στη Στρατιωτική Ακαδημία είναι πάνω από οκτώ φορές οι δικές τους και είναι πλήρεις.

Το ίδιο και στη Σχολή Αεροπορίας είναι επίσης πλήρεις», πρόσθεσε.

Ο Afyoncu τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πιθανότητα να φτάσει τις δυνατότητες της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι ενώ και οι δύο χώρες έχουν τον ίδιο αριθμό φρεγατών – 16 συνολικά – η Τουρκία έχει πληθυσμό οκτώ φορές μεγαλύτερο από την Ελλάδα.

«Δεν μπορούν να βρουν στρατιώτες. Δεν μπορούν να βρουν νέους ανθρώπους πρόθυμους να γίνουν στρατιώτες», είπε.

«Αν αγοράσετε τόσα πολλά αεροπλάνα, τόσες πολλές φρεγάτες, τόσα πολλά όπλα, ξοδεύετε τους πόρους του έθνους σας σε όπλα για έναν πόλεμο που δεν μπορείτε να κερδίσετε», είπε, διευκρινίζοντας ότι πίστευε ότι ο διάλογος και όχι η στρατιωτική σύγκρουση ήταν η λύση στις εντάσεις μεταξύ των κρατών.

«Δεν έχετε καμία πιθανότητα να κερδίσετε αυτόν τον πόλεμο και δεν θέλουμε πόλεμο. Ας καθίσουμε και ας μιλήσουμε για τα προβλήματά μας. Ας συζητήσουμε τα ζητήματά μας στο Αιγαίο και ας συνεργαστούμε στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ενώ η Ελλάδα διαθέτει οπλισμό και εξοπλισμό, της λείπουν οι αξιωματικοί που χρειάζονται για να τα χειριστεί.

Επεσήμανε την πρόσφατη αγορά γαλλικών πλοίων από την Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε περιττή επειδή δεν υπήρχαν αρκετοί αξιωματικοί για να τα επανδρώσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.