ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τούρκος σεισμολόγος: «Σεισμός 9 Ρίχτερ μπορεί να “χτυπήσει” την Κωνσταντινούπολη»

«Ακόμη και πολύ καλά χτισμένα κτήρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές»

Τούρκος σεισμολόγος: «Σεισμός 9 Ρίχτερ μπορεί να “χτυπήσει” την Κωνσταντινούπολη»

Ο καθηγητής Σεισμολογίας, Νατζί Γκιορούρ, προειδοποίησε ότι «έρχεται» μεγάλος σεισμός στην Τουρκία, τονίζοντας ότι μπορεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, και είναι πιθανό να φτάσει ακόμη και τα 9 Ρίχτερ.

Μάλιστα, αυτή η εκτίμηση έρχεται τη στιγμή που οι μνήμες από τον φονικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2023 είναι ακόμη νωπές.

Ο γνωστός Τούρκος σεισμολόγος, Νατζί Γκιορούρ, δήλωσε: «Το να είσαι υπό την επήρεια ενός σεισμού 9 Ρίχτερ σημαίνει ότι ακόμη και πολύ καλά χτισμένα κτήρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές».

Ο Γκιορούρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sozcu ανέφερε ότι σε έναν πιθανό σεισμό της Κωνσταντινούπολης, τα περισσότερα προβλήματα θα είναι στην ευρωπαϊκή πλευρά αναφέροντας, «σκεφτείτε μια λωρίδα των πρώτων 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Εκεί θα υπάρχουν πολύ περισσότερα προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διότι η ένταση του σεισμού γενικά θα φτάσει τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι το Σηλυβρία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.