ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Χ.Φιντάν: «Οι ΗΠΑ το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στη σφαγή και την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας»

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ειρηνευτική συμφωνία (σ.σ. της Αρμενίας) με το Αζερμπαϊτζάν»

Χ.Φιντάν: «Οι ΗΠΑ το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στη σφαγή και την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, μιλώντας για την ψηφοφορία που έγινε την Τρίτη (12/12) στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόνισε πως μόνο οι ΗΠΑ στέκονται ανάμεσα στη σφαγή και την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζοντας ότι 153 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ο Χακάν Φιντάν είπε ότι ένα παρόμοιο ψήφισμα είχε εγκριθεί με μόλις 121 ψήφους πριν και ότι υπήρξε σημαντική αύξηση των θετικών ψήφων στο διάστημα που μεσολάβησε.

«Είδαμε ότι πολλές χώρες που προηγουμένως απείχαν ή ψήφισαν κατά αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό της Παλαιστίνης. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα τη βούληση της διεθνούς κοινότητας να τερματίσει την καταπίεση», επισήμανε σε δηλώσεις του από την πρωτεύουσα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, που επισκέπτεται σήμερα.

«Περιμένουμε από τις ΗΠΑ να μην εμποδίσουν περαιτέρω τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (σ.σ. για την Παλαιστίνη). Αυτή τη στιγμή, μόνο οι ΗΠΑ από μόνες τους στέκονται εμπόδιο ανάμεσα στην κατάπαυση του πυρός και τη σφαγή στη Γάζα», προσέθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, δήλωσε ότι η Άγκυρα υποστηρίζει τις «ειρηνευτικές συνομιλίες».

Πρόσθεσε πως δεν βλέπει κανένα εμπόδιο όσον αφορά την εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την Αρμενία.

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ειρηνευτική συμφωνία (σ.σ. της Αρμενίας) με το Αζερμπαϊτζάν» σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.