ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Υπερηφανεύεται » ο Ρ.Τ.Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος: «Θεμέλιος λίθος μίας νέας ανάπτυξης»

«Η Αγία Σοφία συμβολίζει την επαναπροσέγγιση με τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο Ερντογάν

«Υπερηφανεύεται » ο Ρ.Τ.Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος: «Θεμέλιος λίθος μίας νέας ανάπτυξης»

Για τη Αγία Σοφία, η οποία έχει μετατραπεί σε τέμενος, μίλησε ξανά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο ομιλίας του κατά τη διάρκεια δείπνου ιφτάρ στην πόλη Ντενίζλι της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, φαίνεται πως όχι μόνο υπερηφανεύεται γι΄αυτό, αλλά το θεωρεί και «απόδειξη της επαναπροσέγγισης της Τουρκίας με τις αξίες του Πολιτισμού».

Υπενθυμίζεται πάντως, πως η μετατροπή έχει καταδικαστεί από πλήθος δυτικών κυβερνήσεων, αλλά και από την Unesco.

«Ακόμη και η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αρκετή για να συμβολίσει τη διαδικασία επαναπροσέγγισης της χώρας μας με τις αξίες του πολιτισμού» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με βάση όσα αναδέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η δήλωσή του προκάλεσε παρατεταμένα χειροκροτήματα, με τον ίδιο να επανέρχεται λέγοντας ότι «τις ευχάριστες αυτές εξελίξεις θέλουμε να τις μετατρέψουμε στον θεμέλιο λίθο μίας νέας ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τη χώρα και το έθνος μας στην κορυφή».

Σημειώνεται, ότι στις 14 Μαΐου είναι προγραμματισμένες οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, με τους υποψήφιους να προετοιμάζονται για την εκλογική «μάχη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.