ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου που σχεδίαζε «να πεθάνει σαν μάρτυρας» στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο νεαρός σε αναρτήσεις του έλεγε πως ήθελε να κατασκευάσει μια ζώνη με εκρηκτικά

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου που σχεδίαζε «να πεθάνει σαν μάρτυρας» στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι γαλλικές αντιτρομοκρατικές αρχές ερευνούν την περίπτωση ενός 16χρονου που είχε δηλώσει ότι θέλει «να πεθάνει σαν μάρτυρας» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα αρχίσουν τον Ιούλιο στο Παρίσι.

Ο νεαρός συνελήφθη την Τρίτη (23/4) ανέφερε το BFMTV, που προσθέτει ότι σήμερα Τετάρτη άρχισε έρευνα από τη γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πληροφορίες που επικαλείται το γαλλικό δίκτυο αναφέρουν ότι ο 16χρονος είχε γράψει στο Telegram ότι θέλει να πεθάνει μαρτυρικά, αφού θα είχε κατασκευάσει μια ζώνη με εκρηκτικά. Ο νεαρός έγραφε ακόμη ότι θέλει να προμηθευθεί τα υλικά με σκοπό να πεθάνει «σαν μάρτυρας στο όνομα του ισλαμικού χαλιφάτου».

Έπειτα από παρέμβαση της αστυνομία συνελήφθη στην κατοικία στην Σαβοία. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν χειρόγραφα που δείχνουν την πίστη του στο ισλαμικό κράτος (Daesh), ενώ υλικό αυτού του τύπου εντοπίστηκε και στο κινητό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στους αστυνομικούς είπε ότι σχεδίαζε να κάνει κάποια ενέργεια στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.