ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρομάζει ΗΠΑ και Δύση η εντυπωσιακή αναβάθμιση των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων με Αvangard, Sarmat και Burevestnik

Οι Αμερικανοί δεν έχουν απάντηση για τα νέα ρωσικά οπλικά συστήματα

Τρομάζει ΗΠΑ και Δύση η εντυπωσιακή αναβάθμιση των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων με Αvangard, Sarmat και Burevestnik

Οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια να εξοπλίζουν τις στρατηγικές τους δυνάμεις με τους υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Αvangard.

Οι Avangard μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα, 27 Mach, δηλαδή 27 φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου, δηλαδή 33.000 χλμ. την ώρα.

Μπορεί να αλλάξει πορεία και ύψος, καθιστώντας τον «πρακτικά αόρατο», σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει πέρσι ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν.

Είναι μη ανασχέσιμοι από όλα τα τωρινά αμυντικά μέσα των ΗΠΑ καθώς έχουν την δυνατότητα να προχωρούν σε ελιγμούς εν ώρα πτήσης.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Μόσχας, ο πολυηχητικός πύραυλος με όχημα ολίσθησης εκτοξεύεται έξω από την ατμόσφαιρα της γης και στη συνέχεια μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στον κόσμο σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Ένα άλλο όπλο που έχει επίσης χαρακτηριστεί «αόρατο» από τον Πούτιν, ο βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος πέμπτης γενιάς Sarmat, τέθηκε πρόσφατα σε υπηρεσία.

Ο Sarmat μπορεί να φέρει οπλικό φορτίο μέχρι 10 τόνων με 10 βαριές ή 15 ελαφρύτερες κεφαλές MIRV ή 3 πολυηχητικά βλήματα Avangard (HGV)ή συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Διαθέτει αντίμετρα για την αντιμετώπιση της εχθρικής αεράμυνας ενώ δεν εντοπίζεται εύκολα από τα αμερικανικά μέσα επιτήρησης και τα αμυντικά συστήματα.

Ο Sarmat σχεδιάστηκε ειδικά για να διεισδύσει σε οποιοδήποτε τρέχον ή μελλοντικό σύστημα βαλλιστικής άμυνας (Ballistic Missile Defence – BMD).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζουμε ότι η Μόσχα δοκίμασε πρόσφατα και τον πύραυλο 9Μ730 Burevestnik.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.