Β.Πούτιν: «Θα απαντήσουμε στην Βρετανία αν παραδώσει βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία» – Πώς θα απαντήσει;

Τι μπορεί να περιέχει η απειλή του Ρώσου προέδρου; - Διακινδυνεύει την αξιοπιστία του αν δεν κτυπήσει τα φορτία όπλων

Β.Πούτιν: «Θα απαντήσουμε στην Βρετανία αν παραδώσει βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία» – Πώς θα απαντήσει;

«Η Ρωσία θα αναγκαστεί να αντιδράσει αν η συλλογική Δύση αρχίσει να χρησιμοποιεί όπλα με πυρηνικό στοιχείο» δήλωσε, σύμφωνα με το Ria Novosti, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις ρωσο-κινεζικές συνομιλίες, με αφορμή την βρετανική αναφορά ότι μαζί με τα άρματα θα παραδοθούν και πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι αυτή η απάντηση.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι αν δεν απαντήσει , πχ. να χτυπήσει το φορτίο μεταφοράς των πυρομαχικών, θα χάσει σε παγκόσμια αξιοπιστία ενώ μπορεί να ανοίξει την διάθεση και άλλων χωρών να στείλουν ακόμα πιο εξελιγμένα όπλα στην Ουκρανία.

Ήδη οι συνεχείς δηλώσεις-απειλών του Ν.Μεντβέντεφ για σκληρά αντίμετρα έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που ακόμα και στην Μόσχα δεν ξέρουν αν ωφελούν.

Οι βρετανικές αρχές θα προμηθεύσουν την Ουκρανία εκτός των 28 αρμάτων μάχης Challenger 2 και με πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο και έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα στην καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως προκύπτει από γραπτή απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας, Άναμπελ Γκόλντι, σε ερώτηση ενός μέλους της Βουλής των Λόρδων, Raymond Jolliffe.

“Αν όλα αυτά συμβούν, η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει ανάλογα, δεδομένου ότι η Δύση συλλογικά αρχίζει ήδη να χρησιμοποιεί όπλα με πυρηνικό συστατικό”, τόνισε ο Πούτιν σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση κορυφής με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, χωρίς να αναφερθεί περαιτέρω.

“Ένα άλλο ένα βήμα έγινε και απομένουν όλο και λιγότερα”, είπε ο Σόιγκου στους δημοσιογράφους σε δηλώσεις που επικαλούνται τα εγχώρια πρακτορεία.

“Φυσικά, η Ρωσία έχει κάτι να απαντήσει σε αυτό”, δήλωσε ο Σόιγκου στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για τα πυρομαχικά.

Το μη εμπλουτισμένο ουράνιο χρησιμοποιείται στα όπλα γιατί μπορεί να εισχωρήσει στα άρματα μάχης και στα τεθωρακισμένα πιο εύκολα λόγω της πυκνότητάς του και άλλων φυσικών ιδιοτήτων, επεσήμανε η Γκόλντι.

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία γύρω από τα σημεία σύγκρουσης, όπως η σκόνη μπορεί να εισχωρήσει στους πνεύμονες και σε άλλα ζωτικά όργανα των ανθρώπων.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω ανακοινώσεις των Βρετανών, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποιεί για ένα σενάριο τύπου Γιουγκοσλαβίας με την μόλυνση τεράστιων εκτάσεων:

«Γιουγκοσλαβικό σενάριο. Αυτά τα βλήματα όχι μόνο σκοτώνουν, αλλά μολύνουν το περιβάλλον και προκαλούν καρκίνους σε ανθρώπους που ζουν σε αυτά τα εδάφη.

Παρεμπιπτόντως, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι θύματα θα γίνουν μόνο εκείνοι εναντίον των οποίων θα χρησιμοποιηθούν όλα αυτά. Στη Γιουγκοσλαβία, οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα οι Ιταλοί, ήταν οι πρώτοι που υπέφεραν. Μετά προσπάθησαν για πολύ καιρό να πάρουν αποζημίωση από το ΝΑΤΟ . Όμως οι ισχυρισμοί τους απορρίφθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πότε θα ξυπνήσουν επιτέλους οι Ουκρανοί;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.