ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Ζελένσκι: «Δεν έχει καταληφθεί το Σολεντάρ» – Διοικητής Wagner: «Όσοι δεν παραδόθηκαν εξολοθρεύτηκαν»

«Η πόλη είναι δική μας»

Β.Ζελένσκι: «Δεν έχει καταληφθεί το Σολεντάρ» – Διοικητής Wagner: «Όσοι δεν παραδόθηκαν εξολοθρεύτηκαν»

Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αναφέρει ρητά ότι οι δυνάμεις του «έχουν απελευθερώσει πλήρως» την πόλη Σολεντάρ, αφού σκότωσαν περίπου 500 ουκρανούς στρατιώτες στις μάχες που προηγήθηκαν σε απάντηση στον Β.Ζελένσκι που ακόμα δηλώνει ότι η πόλη δεν έχει καταληφθεί.

«Θέλω να επιβεβαιώσω την πλήρη απελευθέρωση και εκκαθάριση της περιοχής του Σολεντάρ από δυνάμεις του ουκρανικού στρατού… Οι ουκρανικές δυνάμεις που αρνήθηκαν να παραδοθούν, εξολοθρεύτηκαν» υποστήριξε ο Πριγκόζιν.

Οι μαχητές της Wagner «σκότωσαν περίπου 500 στρατιώτες. Ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη με πτώματα Ουκρανών στρατιωτών», αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Wagner και υπογραμμίζει ότι οι μάχες στην ευρύτερη περιοχή του Σολεντάρ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το κράτος-τρομοκράτης και οι προπαγανδιστές του επιχειρούν να παραπλανήσουν, υποστηρίζοντας ότι τμήμα της πόλης μας, του Σολεντάρ, βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται. Το μέτωπο του Ντονέτσκ κρατάει γερά», διεμήνυσε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.