ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Β.Ζελένσκι προς ουκρανικό στρατό: «Να καταλάβετε την Κρεμίνα για να πάρουμε τα 45 δισ. δολάρια από τις ΗΠΑ»

Εκατόμβες νεκρών από τον ουκρανικό Στρατό για να μπορέσει το Κίεβο να ζητήσει την χρηματοδότηση

Β.Ζελένσκι προς ουκρανικό στρατό: «Να καταλάβετε την Κρεμίνα για να πάρουμε τα 45 δισ. δολάρια από τις ΗΠΑ»

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Β.Ζελένσκι βρίσκονταν στην Ουάσιγκτον για να ζητήσει 45 δισ. δολάρια από τον Τ.Μπάιντεν και σήμερα αποκαλύπτεται ότι αυτά τα χρήματα θα πρέπει να πληρωθούν με το αίμα των Ουκρανών στρατιωτών που με εντολή του Κιέβου αναγκάζονται να πραγματοποιήσουν εφόδους κατά κύματα πάνω στις ρωσικές οχυρώσεις της Κρεμίνα.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται το καθεστώς του Κιέβου για να πάρει τα χρήματα από τους Αμερικανούς θέλει να δείξει ότι έχει αποτελέσματα μέσω της κατάληψης μιας σημαντικής πόλης ειδικά υπό το πρίσμα της με μαθηματικής ακρίβειας πτώσης του Μπαχμούτ, και αυτή η πόλη είναι η Κρεμίνα με σκοπό έτσι να απειλήσουν το Λουγκάνσκ από τρεις κατευθύνσεις.

Το αποτέλεσμα, οι εκατόμβες θυμάτων του ουκρανικού στρατού για να πετύχει τον στόχο του ο Β.Ζελένσκι. Μόνο σήμερα στην περιοχή ο ουκρανικός στρατός έχασε 170 στρατιώτες.

Οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σχηματίζουν εφεδρεία ομάδων κρούσης στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ και Κράσνι Λίμαν, δήλωσε ο Αντρέι Μαρότσκο, αξιωματικός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ. 

Σύμφωνα με τον Μαρότσκο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να εισβάλλουν στην πόλη Κρεμίνα στο Λουγκάνσκ από τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα – βορειοδυτικά, δυτικά και νοτιοδυτικά.

Η Ρωσία είναι πιθανό να δώσει προτεραιότητα στη διατήρηση της πρώτης γραμμής κοντά στην Κρεμίνα, δεδομένης της σημασίας της περιοχής για την υλικοτεχνική υποστήριξη των στρατευμάτων της στο Ντονμπάς, αναφέρουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Επισημαίνουν ότι η Κρεμμίνα έγινε αρκετά ευάλωτη όταν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν προς τα δυτικά μέσω της πόλης Λίμαν τον Οκτώβριο.

Η Κρεμίνα είναι η πύλη για δύο μεγαλύτερες πόλεις, το Σεβεροντονιέτσκ και το Λισιτσάνσκ, σημαντικά βιομηχανικά κέντρα του Ντονμπάς που κατέλαβε η Ρωσία μετά από μια εξαντλητική και δαπανηρή καλοκαιρινή εκστρατεία.

https://twitter.com/albir2024/status/1608020360871518209?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1608020360871518209%7Ctwgr%5E964b443deb7ebce326f8f239393e83a573be8da6%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdefapt.ro%2Fde-anul-nou-putin-ar-putea-ramane-fara-kremina-punct-logistic-vital-pentru-armata-rusa-comandamentul-rus-s-a-retras-deja-din-oras%2F

Όμως η περιοχή είναι πολύ βαριά οχυρωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ το πυροβολικό σαρώνει κάθε ουκρανικής κίνηση πλήττεται από ρουκετοβόλα και α/κ πυροβόλα.

https://twitter.com/denaZyfikator_/status/1607920300406067201

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.