Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον – Δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων: «Δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός»

Εντάλματα για 4 κορίτσια - Τι αποκάλυψε ο 15χρονος στην παιδοψυχολόγο

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον – Δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων: «Δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός»

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον βιασμό κατ’ επανάλειψη 15χρονου από μια ομάδα 8 εφήβων στο Ίλιον.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο κάτω του ενός λεπτού, το ένα μερικά δευτερόλεπτα περισσότερα από το άλλο, τα οποία δώσουν ακόμη περισσότερο φως στην αποτρόπαια υπόθεση ομαδικού βιασμού.

Στο ένα από τα δύο ακούγονται από τους βασανιστές δύο φράσεις που παραπέμπουν η μία σε συμπλοκή με οργανωμένους οπαδούς και η δεύτερη σε συμπλοκή μεταξύ μαθητών δύο σχολείων.

«Δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός»: Τι λέει ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων

Ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορούμενων, Μανώλης Διαμαντάρας, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του αναφέρθηκε στις δύο αυτές φράσεις, υποστηρίζοντας πως τις εξηγήσεις θα τις δώσουν στις ανακριτικές αρχές.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά, σύμφωνα με όσα μου έχει πει ο εντολέας μου, ότι υπήρχε τουλάχιστον από την μεριά του πρόθεση σεξουαλικού πειραματισμού. Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή. Υπάρχουν στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά “Kάτω Πατήσια” και “δυτική αλητεία”, οι οποίες εξηγούν το περιστατικό και στην ανακρίτρια θα εκθέσουμε όλα αυτά που πρέπει να πούμε για να εξηγήσουμε γιατί δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός», ανέφερε.

«Είναι πολύ πιθανό να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εάν το κρίνει η κυρία ανακρίτρια ή εάν δεν υπακούσουν στις κλήσεις για ανάκριση που μπορεί να στείλει. Ο εντολέας μου αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή έτσι όπως του αποδίδεται, ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας θα εκθέσει όλους τους ισχυρισμούς του και ότι αποδείξεις έχει. Αυτή η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ο εντολέας μου αυτή τη στιγμή, ζει υπό ένα καθεστώς απειλής που δεν του επιτρέπει καν να πλησιάσει το σπίτι του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δικηγόρος του ενός εκ των κατηγορουμένων, απορρίπτει τον σεξουαλικό πειραματισμό, και στέκεται στις δυο αυτές φράσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει να κάνει με οπαδικά αντίποινα, με συμπλοκές που έχουν γίνει κατά το παρελθόν και με ένα περιστατικό πριν από αρκετές δεκαετίες που είχε γίνει σύνθημα, όπου ένας οπαδός τότε είχε «τιμωρηθεί» από τους οπαδούς άλλης ομάδας με ομαδικό βιασμό.

Εντάλματα για 4 κορίτσια – Τι αποκάλυψε ο 15χρονος στην παιδοψυχολόγο

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, αναμένονται εντάλματα για συλλήψεις σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών. Σε συζητήσεις με τον παιδοψυχολόγο, το θύμα αποκάλυψε ότι τα τέσσερα κορίτσια έχουν δει και από κοντά και από βίντεο τα όσα περνούσε στα χέρια των βασανιστών του.

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: Η παρέα η σταθερή είναι τα 8 αγόρια που έχεις αναφέρει; Κι εσύ;

15ΧΡΟΝΟΣ: Και άλλα τέσσερα άτομα.

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: Έχουν δει αυτά που έχουν συμβεί σε εσένα;

15ΧΡΟΝΟΣ: Και από κοντά και στα βίντεο.

Ο 15χρονος φέρεται να κατονόμασε τα εν λόγω κορίτσια, τις τρεις 15χρονες και την μία 14χρονη, λέγοντας και τα σχολεία στα οποία φοιτούν.

Στον ανακριτή οι δυο από τους έξι συλληφθέντες

Αύριο Τρίτη (27/12) θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων, που χειρίζεται την υπόθεση, οι δύο από τους έξι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν ζητήσει και είχαν πάρει περαιτέρω προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Τρεις έχουν ήδη προφυλακιστεί και ένας είναι εκτός με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη.

Για ακόμα δύο άτομα, τα οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην ποινική δικογραφία, δύο αγόρια ηλικίας 15 και 16 ετών, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Αν και για τον έναν υπάρχει η πληροφόρηση ότι μάλλον έχει διαφύγει εκτός χώρας, και συγκεκριμένα στη γειτονική Αλβανία, για τον οποίο φέρεται να κατέθεσε ο καταγγέλλων πως ήταν εκείνος που μοίραζε τα βίντεο, ενώ σε ένα από αυτά είχε καταγραφεί και ο ίδιος να τον χτυπάει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι το παιδί κρύβεται καθώς έχει στοχοποιηθεί χωρίς να φταίει και φοβάται ακόμα και για τη ζωή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.