Βίντεο: Οι Ρώσοι «λιώνουν» το Βούλενταρ – Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μεγάλη αποθήκη δυτικού οπλισμού στην Χερσώνα

Αβντίιβκα: Ουκρανοί ολμιστές εντοπίζονται από ρωσικό drone και «εξουδετερώνονται» βίντεο)

Βίντεο: Οι Ρώσοι «λιώνουν» το Βούλενταρ – Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μεγάλη αποθήκη δυτικού οπλισμού στην Χερσώνα

Ένας συγκλονιστικό βίντεο από το Βούλενταρ δείχνει την πόλη να έχει μετατραπεί σε «κόλαση του Δάντη» καθώς οι Ρώσοι χρησιμοποιούν δεκάδες εμπρηστικά βλήματα κατά την διάρκεια της νύχτας.

Παρά τις ήττες που είχαν πριν ένα μήνα, οι Ρώσοι ανακατέλαβαν όλες τις θέσεις περιμετρικά του Βούλενταρ και το έχουν θέσει υπό στενή πολιορκία.

Το Βούλενταρ βρίσκεται στον διάδρομο Ζαπορίζια-Ντόνμπας και είναι στρατηγικός κόμβος καθώς από εκεί έρχονται ενισχύσεις στα μέτωπα του Ντονέτσκ.

Αν και η πόλη δεν έχει ακόμα καταληφθεί ωστόσο εκ των πραγμάτων έχει διακοπεί η σύνδεση με τα μέτωπα του Ντόνμπας.

Στην Χερσώνα οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν μεγάλη αποθήκη με δυτικά οπλικά συστήματα τα οποία θα προωθούνταν προς το Μπάκχμουτ.

Στο μέτωπο του Μπάκχμουτ απομένουν υπό ουκρανικό έλεγχο 4 με 5 οικοδομικά τετράγωνα στον δυτικό τομέα της πόλης, αλλά με 2.000 Ουκρανούς μαχητές μέσα.

Οι αναφορές λένε πως δεν δυσκολεύτηκε η Wagner να καταλάβει το κέντρο και ότι αντιμετώπισε αδύναμη αντίσταση που σημαίνει πως οι Ουκρανοί έχουν πρόβλημα λειψανδρίας και πυρομαχικών.

Ουσιαστικά με την κατάληψη του κέντρου όλα έχουν τελειώσει καθώς οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον όλες τις σημαντικές διασταυρώσεις για να μπορούν να επιτίθενται από Βορά, Ανατολή και Νότο στις εναπομείνασες ουκρανικές οχυρές θέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μπάκχμουτ μετά από πολύ καιρό έριξε πάρα πολύ χιόνι.

Ακόμα κι όταν σταματήσει να χιονίζει, το λιωμένο χιόνι θα δημιουργήσει την περίφημη ουκρανική λάσπη στην οποία κολλούν οι ερπύστριες, κάτι που θα δυσχεράνει τις επιχειρήσεις.

Στην  Αβντίιβκα, η πολη-φρούριο έχει περικυκλωθεί και οι Ρώσοι χτυπούν τις ουκρανικές θέσεις στην περίμετρο για να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να υποχωρήσουν στο εσωτερικό της και να μπορέρσουν οι ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν τα πρώτα οικοδομικά τετράγωνα.

Η πόλη είναι μικρή αλλά έχει πολλές χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες στο εσωτερικό της με κύριες, συμπληρωματικές και εναλλακτικές θέσεις άμυνας που έχουν δημιουργηθεί σε μία περίοδο οκτώ ετών από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς!

Στο βίντεο που ακολουθεί ομάδα Ουκρανών ολμιστών επιχειρεί κατά των Ρώσων και εξουδετερώνεται από τα πυρά του 87ου ρωσικού Συντάγματος αφού πρώτα εντοπίζονται από drones.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.