ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Σφοδρός βομβαρδισμός της Μπελογκορόβκα και του Κουπιάνσκ – Οι Ρώσοι αναπτύσσονται γύρω από το Σεβέρσκ

Η Μόσχα θέλει να χτυπήσει πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Ουκρανοί από την ήττα στο Μπάκχμουτ

Βίντεο: Σφοδρός βομβαρδισμός της Μπελογκορόβκα και του Κουπιάνσκ – Οι Ρώσοι αναπτύσσονται γύρω από το Σεβέρσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις από το βράδυ έχουν ξεκινήσει σφοδρό βομβαρδισμό της Μπελογκορόβκα, στρατηγικής σημασίας πόλης που βρίσκεται στην ανατολική «πύλη» του Σεβέρσκ, όπως δείχνει και σχετικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Βορειότερα σε σφοδρό βομβαρδισμό ουκρανικών στόχων στο Κουπιάνσκ προχώρησε η ρωσική Αεροπορία.

Το Κουπιάσκ με το Σεβέρσκ σνυδέονται ως μέτωπα και οι εξελίξεις στο ένα επηρεάζουν το άλλο.

Αυτή την στιγμή οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάστασή τους μετά την ήττα στο Μπάκχμουτ και οι Ρώσοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν αυτό γιατί το Σεβέρσκ έχει ίδιο μέγεθος σαν πόλη αλλά σαφώς πολύ πιο αδύναμες αμυντικές γραμμές.

Η Μόσχα θεωρεί πως μπορεί να καταλάβει μία μεσαία πόλη εύκολα χωρίς μεγάλο κόστος που θα αποδώσει πολλά οφέλη καθώς μετά από αυτήν είναι ανοιχτός ο δρόμος για επίθεση από τα ανατολικά στις δίδυμες πόλεις-φρούρια του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι από το Μπάχκμουτ ετοιμάζουν διπλή προώθηση μέσω του Σολεντάρ και του αυτοκινητόδρομου MO3 από νότια κατεύθυνση.

Παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων αλλά ρωσόφωνων σε Λισιτσάνσκ και Σεβεροντονέτσκ που σημαίνει πως το μέτωπο του Σεβέρσκ είναι μέσα στους επικείμενους στόχους της Μόσχας.

Οι Ρώσοι συνδέουν το μέτωπο του Σεβέρσκ με αυτό του Κουπιάνσκ.

Στο Μπάκχμουτ έχουν μεταφερθεί οι άνδρες της νέας ιδιωτικής εταιρείας της «Storm Z» ενώ οι μονάδες της Wagner και των Τσετσένων αποχώρησαν για ανασύνταξη.

Οι Τσετσένοι είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν σε άλλο αστικό μέτωπο.

.

If RussWagnerPMC pushes north from their salt mining fortress Soledar along the Bakhmut/Seversk railway/highway, UkraArmee will have a serious problem. Seversk is insignificant for Kyiv. Will be sacrificed.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.