ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βίντεο: Σκληρές μάχες των Ισραηλινών με τους μαχητές της Χαμάς – Προωθούνται αργά αλλά σταθερά οι IDF

Οι δυνάμεις της IDF εισχωρούν με βαρύ τίμημα

Βίντεο: Σκληρές μάχες των Ισραηλινών με τους μαχητές της Χαμάς – Προωθούνται αργά αλλά σταθερά οι IDF

Σκληρές μάχες διεξάγονται αυτή την στιγμή στην πόλη της Γάζας όπου οι Ισραηλινοί προσπαθούν να διεισδύσουν στις εσωτερικές συνοικίες.

Μάλιστα όπως αναφέρεται μερικές ισραηλινές περίπολοι κατάφεραν να φτάσουν ακόμα και στο κέντρο της πόλης αλλά χωρίς να επιτευθεί έλεγχος της περιοχής.

Η Γάζα είναι μία στενόμακρη πόλη με όρους κατασκευής και η απόσταση από το κέντρο της δεν είναι μεγάλη.

Σήμερα οι IDF δημοσίευσαν σχετικό βίντεο και από αυτά που φαίνονται στα πλάνα επιβεβαιώνεται πως οι ισραηλινές δυνάμεις εισχωρούν (ή προσπαθούν να εισχωρήσουν) από τα δύο συγκεκριμένα σημεία τα οποία δημοσίευσε χθες το pronews.gr.

οι Ισραηλινοί έχουν θέσει υπό έλεγχο τον αυτοκινητόδρομο Salah Al Din ο οποίος διασχίζει το εσωτερικό της βόρειας Γάζας και θέτουν ως βασικό τους στόχο τον παραλιακό δρόμο Al Rashid.

Εάν πετύχουν να προχωρήσουν στον παραλιακό δρόμο θα μπορούν να αποβιβάσουν δυνάμεις και από θαλάσσης, ενώ θα έχουν καταφέρει να αποκλείσουν οποιαδήποτε περίπτωση ανεφοδιασμού των μαχητών της Χαμάς που μάχονται στον βόρειο τομέα της πόλης, δια θαλάσσης.

Βέβαια όσο περισσότερο εισχωρούν οι Ισραηλινοί στον αστικό ιστό της Γάζας, τόσο πιο περίπλοκη γίνεται η επίθεσή τους.

Αναφερόμαστε σε μία πόλη με πυκνή δόμηση, μεγαλύτερη από αυτή της Κυψέλης στην Αθήνα και χωρίς κανένα ρυμοτομικό σχέδιο, που σημαίνει πως πολλοί δρόμοι είναι αδιέξοδοι.

Οι Ισραηλινοί πληρώνουν βαρύ τίμημα αλλά προς το παρόν αποφεύγουν να επικεντρώνεται η κοινή γνώμη σε αυτό.

Όπου συναντούν ιδιαίτερα μεγάλη αντίσταση, η ισραηλινή Αεροπορία επιχειρεί να τους ανοίξει τον δρόμο καταστρέφοντας οποιοδήποτε εμπόδιο

Οι Ισραηλινοί επιχειρούν να διαιρέσουν την Γάζα σε διάφορες πολεμικές ζώνες και εν συνεχεία με την ανωτερότητα σε αριθμούς στρατιωτών και οπλικών συστημάτων να καταστρέψουν τις ομάδες της Χαμάς.

Με λίγα λόγια προσπαθούν να εφαρμόσουν την γνωστή στρατηγική του Αμερικανού στρατηγού Γουίλιαμ Γουεστμόρλαντ στο Βιετνάμ «έρευνα και καταστροφή».

Μία μέθοδος που δεν είχε επιτυχία στις ζούγκλες του Βιετνάμ λόγω της φύσεως του εδάφους αλλά μπορεί α αποφέρει κέρδη στην Γάζα λόγω του περιορισμένου χώρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.