ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Βίντεο-σοκ: Επίθεση με μαχαίρι στον επίσκοπο των Ορθοδόξων Ασσυρίων στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας! (upd)

Ο δράστης είχε άλλους δύο συνεργούς

Βίντεο-σοκ: Επίθεση με μαχαίρι στον επίσκοπο των Ορθοδόξων Ασσυρίων στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας! (upd)

(Aνανέωση – Αρχικό δημοσίευμα 14.20): Νέο περιστατικό επίθεσης με μαχαίρι σε ζωντανή μετάδοση, σημειώθηκε σε περιοχή του Σίδνεϊ, λίγα 24ωρα μετά το προηγούμενο χτύπημα στο εμπορικό κέντρο, που άφησε πίσω του έξι νεκρούς αθώους πολίτες, αυτή τη φορά όμως κατά του Ασσύριου Ορθοδόξου επισκόπου Μαρ Μάρι Εμάνουελ.

Μάλιστα, ο δράστης φέρεται να είχε άλλους δύο συνεργούς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που κήρυττε στην εκκλησία The Good Shepherd Church, στην περιοχή Ουέικλι, στα δυτικά του Σίδνεϊ το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν είδε ξαφνικά έναν άγνωστο με μαχαίρι να τον πλησιάζει στην Αγία Τράπεζα και να τον μαχαιρώνει πολλές φορές.

Άμεσα έσπευσαν οι πιστοί που βρίσκονταν στον χώρο για να τον εμποδίσουν, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, όλοι ιερείς.

Ο δράστης – τα κίνητρα του οποίου είναι απροσδιόριστα – έχει συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την αστυνομία, τα τραύματα του ιερέα δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε η φωτογραφία του δράστη κατά τη στιγμή της σύλληψης του από τους πιστούς. Υπάρχουν φήμες ότι του έκοψαν δάχτυλα!

Έξω από το ναό ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία η οποία προσπαθεί να σώσει τον δράστη από το λιντσάρισμα.

Ο συγκεκριμένος επίσκοπος που δέχτηκε την επίθεση κατάγεται από το Ιράκ, το οποίο προ των σφαγών του ISIS το 2015 διέθετε μία μεγάλη ασσυριακή μειονότητα που είχε επιβιώσει στα βάθη των αιώνων από την αρχαιότητα.

Πρόσφατα ο επίσκοπος έκανε ταξίδι στην Γάζα όπου και συναντήθηκε με Παλαιστινίους αμάχους, ανάμεσα τους και παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.