ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ξεκίνησε η ρωσική αντεπίθεση – «Οι Ρώσοι προελαύνουν» ανακοίνωσαν οι Βρετανοί

Επίσημη δήλωση και από την πλευρά των Ρώσων

Ξεκίνησε η ρωσική αντεπίθεση – «Οι Ρώσοι προελαύνουν» ανακοίνωσαν οι Βρετανοί

Το βρετανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) που παρακολουθεί στενά από την πρώτη ημέρα τον πόλεμο στην Ουκρανία εξέδωσε πριν λίγο ανακοίνωση ότι οι Ρώσοι έχουν περάσει στην αντεπίθεση και κατάφεραν να απωθήσουν τους Ουκρανούς στην Ζαπορίζια και στο Μπάκχμουτ, σπάζοντας τις αιχμές της ουκρανικής αντεπίθεσης.

«Την 1η Οκτωβρίου, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν αντεπιθέσεις στο δυτικό τμήμα της περιοχής Ζαπορίζια και προχώρησαν στην περιοχή Ραμποτίνο.

Πρόσθετο βίντεο με γεωγραφική τοποθεσία που κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει επίσης βορειοδυτικά του Βέρμποβο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπρεπε να εγκαταλείψουν μια σειρά από αμυντικές θέσεις για να μην κυκλωθούν.

Τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν συνεχείς αντεπιθέσεις στην περιοχή Ραμποτίνο.

Ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν οχυρά σημεία στα διασυνδεδεμένα συστήματα χαρακωμάτων, εγκαταστάσεων βολής και ορυγμάτων.

Οι ελεύθερα διαθέσιμες εμπορικές δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα απώθησαν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στα δυτικά και κεντρικά χαρακώματα της Ζαπορίζια και δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιτυχημένες τακτικές αντεπιθέσεις νότια του Ραμποτίνο», αναφέρουν οι ειδικοί αναλυτές Angelica Evans, George Barros του ISW.

Ο ίδιος ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του βρετανικού Στρατού Τόνι Ραντάκιν παραδέχτηκε ότι «Η επίθεση του ουκρανικού Στρατού δεν προχώρησε πραγματικά και κόλλησε σε μια γκρίζα ζώνη, χωρίς να φθάσει καν στην πρώτη ρωσική αμυντική γραμμή».

Σχετική δήλωση έκανε και ο επικεφαλής του Κέντρου Τύπου της ρωσικής ομάδας Στρατιών Dnepr «Στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, μονάδες της ρωσικής ομάδας δυνάμεων, σε συνεργασία με το Στρατό και την Αεροπορία, επικράτησαν της 47ης, της 65ης, της 117ης και 118ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Rabotino, Malaya Tokmachka, Novodanilovka και Verbovo της Περιφέρειας Ζαπορίζια.

Δείτε βίντεο με τον σύλληψη Ουκρανών αιχμαλώτων μέσα στα χαρακώματα, μετά την αποκοπή τους:

Οι Ρώσοι δημοσιοποίησαν επίσης βίντεο αμέσως μετά την αναχαίτιση μίας ουκρανικής επίθεσης κάπου στο μέτωπο του Μπάκχμουτ της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου έχουν στήσει πολλές ενέδρες μέσα σε μικρές δασώδεις εκτάσεις.

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο, το πεδίο της μάχης έχει γεμίσει με σορούς των Ουκρανών στρατιωτών ενώ πετάνε πάνω τους μύγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.