ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βόρεια Κορέα – Κιμ Γιο Τζονγκ: «Η Ουκρανία έχει πυρηνικές φιλοδοξίες»

Η Βόρεια Κορέα σφυρηλατεί στενότερες σχέσεις με το Κρεμλίνο καθώς και οι δύο χώρες είναι απομονωμένες από τη Δύση

Βόρεια Κορέα – Κιμ Γιο Τζονγκ: «Η Ουκρανία έχει πυρηνικές φιλοδοξίες»

Η αδελφή του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Τζονγκ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ζητάει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, βασίζοντας τον ισχυρισμό της στη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών που ξεκίνησε στη χώρα αυτή και η οποία αριθμεί μέχρι τώρα κάτω από 1.000 υπογραφές.

Η Κιμ δήλωσε πως η διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών μπορεί να είναι μια πολιτική συνωμοσία του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όμως δεν έδωσε οποιαδήποτε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό αυτόν.

Μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, δημόσια συγκέντρωση υπογραφών ξεκίνησε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας προχθές Πέμπτη, καλώντας την Ουκρανία να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα στο ουκρανικό έδαφος ή να εξοπλιστεί με δικά της πυρηνικά όπλα.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα, το αίτημα είχε συγκεντρώσει μόνο 611 υπογραφές, πολύ λιγότερες από τις 25.000 που απαιτούνται για μια απάντηση από τον Ζελένσκι. Αξιωματούχοι του Κιέβου δεν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει τη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών.

Η Βόρεια Κορέα σφυρηλατεί στενότερες σχέσεις με το Κρεμλίνο καθώς και οι δύο χώρες είναι απομονωμένες από τη Δύση και υποστήριξε τη θέση της Μόσχας μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι, περιλαμβανομένης της ανακήρυξης της ενσημάτωσης από τη Μόσχα τμημάτων της Ουκρανίας την οποία τα περισσότερα μέλη του ΟΗΕ καταδίκασαν ως παράνομη. Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται ότι προμηθεύει τη Ρωσία με όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.