ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε… μπαλόνι πάνω από τη Νότια Κορέα – «Δεν είναι απειλή»

Το μπαλόνι εισήλθε για λίγο στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας την Κυριακή, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε… μπαλόνι πάνω από τη Νότια Κορέα – «Δεν είναι απειλή»

Λίγες ημέρες μετά το κινεζικό μπαλόνι πάνω από τα αμερικανικά εδάφη, ένα μπαλόνι της Βόρειας Κορέας εθεάθη πάνω από τη Νότια Κορέα.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα, ο Στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα βορειοκορεατικό αερόστατο πάνω από το έδαφος της χώρας.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μπαλόνι δεν αποτελεί απειλή για τη Νότια Κορέα.

Το μπαλόνι εισήλθε για λίγο στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας την Κυριακή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι σε απάντηση έλαβε «μέτρα», τα οποία, ωστόσο, δεν προσδιορίζονται.

Μπαλόνι της Β.Κορέας μπήκε για λίγο στον εναέριο χώρο της Ν.Κορέας

Το αερόστατο εγκατέλειψε τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας λίγες ώρες αργότερα και οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό αερόστατο και όχι για κατασκοπευτικό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο αξιωματούχο που δεν κατονομάστηκε.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά την κατάρριψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενός ύποπτου κινεζικού αερόστατου παρακολούθησης, με αποτέλεσμα να αυξηθούν περαιτέρω οι τόνοι στη σχέση των ΗΠΑ με το Πεκίνο, το οποίο δήλωσε ότι το σκάφος ήταν ένα πολιτικό αερόπλοιο που είχε εισέλθει κατά λάθος στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ λόγω ισχυρών ανέμων.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, με τον Βορρά να πραγματοποιεί αριθμό-ρεκόρ πυραυλικών δοκιμών πέρυσι, και τον Νότο να ενώνεται με τους συμμάχους των ΗΠΑ σε στρατιωτικές επιδείξεις ισχύος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.