ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βραζιλία: 13χρονος μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτρια σε σχολείο

Ο ανήλικος επιτέθηκε σε συνολικά τέσσερις καθηγητές και δύο συμμαθητές του

Βραζιλία: 13χρονος μαθητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγήτρια σε σχολείο

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Βραζιλίας Γκουιγιέρμε Ντερίτε, ανακοίνωσε πως μία εκπαιδευτικός έχασε τη ζωή της όταν ένας 13χρονος μαθητής επιτέθηκε και μαχαίρωσε συνολικά τέσσερις καθηγητές και δύο συμμαθητές του σε δημόσιο σχολείο του Σάο Πάολο. 

Ο έφηβος οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου θα ανακριθεί, παρουσία των γονέων του.

Οι άλλοι καθηγητές δεν κινδυνεύουν, ενώ τα τραύματα των μαθητών είναι ήσσονος σημασίας, είπε ο πολιτειακός υπουργός Παιδείας, Ρενάτο Φέντερ. Προς τιμήν της καθηγήτριας κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Ο Φέντερ πρόσθεσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κάνει εικασίες για το κίνητρο της επίθεσης, προσθέτοντας ότι η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

«Υπό κανονικές συνθήκες η στρατιωτική αστυνομία θα μετέφερε την καθηγήτρια σε νοσοκομείο με ελικόπτερο όμως επειδή είχε υποστεί ανακοπή η μεταφορά της έγινε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στον δρόμο», είπε ο Ντερίτε μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το σχολείο, στα δυτικά του Σάο Πάολο.

Μια καθηγήτρια φυσικής αγωγής ακινητοποίησε τον μαθητή, εμποδίζοντάς τον να τραυματίσει και άλλους. «Ήταν μια ηρωική πράξη. Τον ακινητοποίησε και φρόντισε να του πάρει το μαχαίρι. Χωρίς αυτήν την ηρωική ενέργεια, η τραγωδία αυτή θα ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη», πρόσθεσε ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.