ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Βροντή»: Ξεκίνησε η ρωσική άσκηση πυρηνικών – Σε εξέλιξη και μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ

Απέναντι οι δύο στρατοί αλλά με ανοιχτό το τηλέφωνο

«Βροντή»: Ξεκίνησε η ρωσική άσκηση πυρηνικών – Σε εξέλιξη και μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ

Η Μόσχα ενημέρωσε την Ουάσινγκτον – σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους – ότι έχει ξεκινήσει την ετήσια άσκηση για τα πυρηνικά.

Η άσκηση, την οποία σημειωτέον οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «ρουτίνα», περιλαμβάνει εκτοξεύσεις πυραύλων.

Η ρωσική αντιπυρηνική άσκηση έχει πάρει το όνομα «Βροντή» ή «Κεραυνός» και  διεξάγεται παράλληλα με την προγραμματισμένη άσκηση πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ «Steadfast Noon» (Ακλόνητο Μεσημέρι).

Oι αεροπορικές δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με πυρηνικές αποστολές ξεκίνησαν από την αεροπορική βάση Kleine-Brogel (Βέλγιο) άσκηση αποτροπής που περιλαμβάνει περίπου εξήντα αεροσκάφη διαφόρων τύπων -συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδιστικών B-52 American Stratofortress.

Η άσκηση παρουσιάζεται από το ΝΑΤΟ ως «μια δραστηριότητα ρουτίνας και επαναλαμβανόμενης εκπαίδευσης» και δεν συνδέεται «με κανένα τρέχον παγκόσμιο γεγονός».

H «Steadfast Noon» περιλαμβάνει 14 χώρες και έως και 60 αεροσκάφη διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης και πέμπτης γενιάς.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, στο Steadfast Noon συμμετέχουν 14 χώρες (λιγότερες από τις μισές από τους 30 συμμάχους του ΝΑΤΟ) και τουλάχιστον 60 αεροσκάφη. Πρόκειται για F-16 και  F-15E τέταρτης γενιάς, F-35A, και F-22 πέμπτης γενιάς. Ακόμη λαμβάνουν μέρος και αεροσκάφη επιτήρησης καθώς και δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εκπαιδευτικές πτήσεις πραγματοποιούνται πάνω από το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.