Χαλκιδική: Ο 33χρονος ξενοδόχος παραχώρησε δωρεάν το δωμάτιο με την κάμερα στην 25χρονη & τον σύντροφό της

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν κι άλλες συσκευές καταγραφής στα δέκα δωμάτια

Χαλκιδική: Ο 33χρονος ξενοδόχος παραχώρησε δωρεάν το δωμάτιο με την κάμερα στην 25χρονη & τον σύντροφό της

Ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος στη Χαλκιδική, σε δωμάτιο του οποίου εντοπίστηκε κρυφή κάμερα, χρησιμοποίησε το πρόσχημα της δωρεάν διαμονής προκειμένου να πείσει την 25χρονη που εργαζόταν στην επιχείρησή του να μείνει με τον 26χρονο σύντροφό της. 

Όπως ανέφεραν κάτοικοι του παραθαλάσσιου χωριού, από τα δέκα δωμάτια που διαθέτει το τουριστικό κατάλυμα, στα δύο φιλοξενούνταν συχνά εργαζόμενοι που δούλευαν στο καφέ – μπαρ που διατηρούσε ο 33χρονος στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αφύτου, Λεωνίδα Παπαβασιλείου, αυτά τα δωμάτια προσφέρονταν δωρεάν από τον ιδιοκτήτη στο προσωπικό της επιχείρησης και τα υπόλοιπα δωμάτια ήταν ενοικιαζόμενα για να εξυπηρετούν τους πελάτες.

«Μας είπαν ότι υπήρχαν κάποιες κάμερες στα δωμάτια και παρακολουθούσε τα ζευγάρια. Ήταν άτομα που ήταν στο εργασιακό του περιβάλλον. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν κάμερες σε όλα τα δωμάτια ή σε αυτά που έμενε το προσωπικό.

Στο προσωπικό προσέφερε δωρεάν φιλοξενία και τα υπόλοιπα ήταν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη αναταραχή καθώς δεν το περίμενε κανένας, ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας», δήλωσε ο κ. Παπαβασιλείου, προσθέτοντας ότι η 25χρονη δούλευε στο καφέ – μπαρ που είχε ο ιδιοκτήτης.

«Μόλις έγινε το συμβάν, όλο το προσωπικό παραιτήθηκε και έκλεισε η μονάδα και το κατάστημα», ανέφερε.

Ο 33χρονος ήταν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός στο χωριό της Αφύτου και περιγράφεται από τους περισσότερους ως ένας σωστός επιχειρηματίας, ιδιαίτερα ευγενικός με όλους, που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στο παρελθόν.

Ωστόσο, μετά την καταγγελία του ζευγαριού, στην μικρή κοινωνία επικρατεί ανησυχία καθώς φοβούνται ότι η δημοσιότητα που έλαβε το σοβαρό περιστατικό θα έχει ως αποτέλεσμα να δυσφημιστεί η περιοχή η οποία σε μεγάλο ποσοστό εξαρτάται οικονομικά από τον τουρισμό.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι η σοβαρή υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το νεαρό ζευγάρι εντόπισε μέσα στο δωμάτιο που έμενε στις 29 Σεπτεμβρίου, μία συσκευή που φέρεται να έμοιαζε με φορτιστή κινητού τηλεφώνου αλλά ήταν… κρυφή κάμερα.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος ο οποίος διαθέτει ηλεκτρολογικές γνώσεις, παρατήρησε ότι η συσκευή ήταν τοποθετημένη σε μπρίζα απέναντι ακριβώς από το διπλό κρεβάτι του δωματίου.

Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, έβγαλε την συσκευή από το ρεύμα και αφού την έλεγξε διαπίστωσε ότι κατέγραφε παράνομα ήχο και εικόνα.

Μία ημέρα αργότερα, το ζευγάρι πήγε στην αστυνομία και από κοινού κατέθεσαν μήνυση κατά του 33χρονου ιδιοκτήτη του τουριστικού καταλύματος με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία και φέρεται να ισχυρίστηκε πως η κάμερα υπήρχε για λόγους ασφαλείας μέσα στο δωμάτιο που έμενε το νεαρό ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν κι άλλες συσκευές καταγραφής οι οποίες είχαν τοποθετηθεί κρυφά στα δέκα δωμάτια που διαθέτει συνολικά το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα.

Αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι από την ανάλυση του υλικού που θα γίνει από τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση, αναμένεται να εξακριβωθεί αν έχει καταγραφεί τόσο το νεαρό ζευγάρι που έκανε την καταγγελία όσο και άλλοι άνθρωποι που πέρασαν τις διακοπές τους στο τουριστικό κατάλυμα.

Σημειώνεται πως οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο κατάλυμα βρίσκονται ήδη στα χέρια της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής, η μόνη καταγγελία που έχει γίνει επίσημα στην αστυνομία είναι στις 30 Σεπτεμβρίου από το νεαρό ζευγάρι που μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στα χέρια τους την καταγραφική συσκευή που εντόπισαν την προηγούμενη ημέρα στο δωμάτιό τους.

Εις βάρος του 33χρονου ασκήθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περι προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την καταγγελία του ζευγαριού, ο 33χρονος ιδιοκτήτης ξήλωσε μέχρι και τις ταμπέλες του τουριστικού καταλύματος και σε κανένα σημείο στον χώρο δεν υπάρχει, πλέον, η επωνυμία της επιχείρησης που βρίσκεται στην Άφυτο Χαλκιδικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, φαίνεται πως έχει μετακομίσει εκτός του χωριού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.