ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χερσώνα: Οι Ουκρανοί επιχειρούν να δημιουργήσουν έρεισμα στην ανατολική όχθη του Δνειπέρου – Αποβιβάστηκαν σε βαλτώδη περιοχή

Ακόμα μία προσπάθεια καθώς η πρώτη είχε σταματήσει στο ρωσικό πυροβολικό

Χερσώνα: Οι Ουκρανοί επιχειρούν να δημιουργήσουν έρεισμα στην ανατολική όχθη του Δνειπέρου – Αποβιβάστηκαν σε βαλτώδη περιοχή

Οι ουκρανικές δυνάμεις, που έχουν τη βάση τους στη δυτική πλευρά του ποταμού Δνείπερου, εξαπολύουν συχνά επιδρομές στην ανατολική όχθη κοντά στην πόλη Χερσώνα στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν τα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε σήμερα περιφερειακός αξιωματούχος.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την ανατολική πλευρά του Δνείπερου κοντά στη Χερσώνα αφότου αποχώρησαν από τη νότια πόλη τον Νοέμβριο, όμως η Ουκρανία αναμένεται να εξαπολύσει εαρινή αντεπίθεση στην προσπάθεια να ανακαταλάβει περισσότερο έδαφος.

Ο Γιούριι Σομπολέφσκιι, αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Χερσώνας, δήλωσε πως οι επιδρομές έχουν σκοπό να μειώσουν την ικανότητα μάχης των ρωσικών δυνάμεων που βομβαρδίζουν τη Χερσώνα μετά την αναγκαστική υποχώρησή τους.

«Ο στρατός μας επισκέπτεται την ανατολική όχθη πολύ συχνά, διενεργώντας επιδρομές. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εργάζονται, και εργάζονται πολύ αποτελεσματικά», είπε ο Σομπολέφσκιι στην ουκρανική τηλεόραση.

«Τα αποτελέσματα θα έρθουν όπως ήρθαν και στη δεξιά όχθη της περιοχής της Χερσώνας όταν, χάρη σε μια περίπλοκη και μακρά επιχείρηση, κατάφεραν να απελευθερώσουν τα εδάφη μας με ελάχιστες απώλειες για τον στρατό μας. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει τώρα στη αριστερή όχθη».

Στρατιωτικοί αναλυτές λένε πως η Ουκρανία είναι πιθανόν σύντομα να εξαπολύσει αντεπίθεση, και πως ένας από τους κύριους σκοπούς θα μπορούσε να είναι η διείσδυση σε έναν νότιο χερσαίο διάδρομο ανάμεσα στη Ρωσία και την προσαρτημένη από τη Ρωσία περιοχή της Κριμαίας. Η ανακατάληψη ολόκληρης της περιοχής της Χερσώνας θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Το εδρεύον στις ΗΠΑ Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (Institute for the Study of War) ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως Ρώσοι μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα ανήρτησαν αρκετά γεωεντοπισμένα πλάνα προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν δημιουργήσει ένα “έρεισμα” στην ανατολική όχθη του Δνείπερου. Ο Σομπολέφσκιι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας πως μια στρατιωτική επιχείρηση απαιτεί «σιγή πληροφοριών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.