ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

ΥΠΑΜ Ταϊβάν: Εντοπίστηκαν 34 κινεζικά αεροσκάφη και 9 πλοία γύρω από το νησί

Παρακολουθούνται από ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού, αεροσκάφη περιπολίας, πλοία και επίγεια πυραυλικά συστήματα

ΥΠΑΜ Ταϊβάν: Εντοπίστηκαν 34 κινεζικά αεροσκάφη και 9 πλοία γύρω από το νησί

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 34 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και 9 πολεμικά πλοία γύρω από το νησί από χθες το βράδυ έως σήμερα το πρωί.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι 2 SU-30, 2 J-11, 4 J-10, 6 μαχητικά αεροσκάφη J-16, 1 αεροσκάφος ναυτικής μεταφοράς «Y-8 EW», 1 αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας «Y-8 ASW» και 2 αεροσκάφη ηλεκτρονικής κατασκοπείας «Y-8 ELINT» και στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου «BKZ-005» και «BKZ-007» διέσχισαν την εναέρια και θαλάσσια γραμμή που θεωρείται ότι περιορίζει τις σφαίρες επιρροής των μερών στο Στενό της Ταϊβάν και πέταξαν στην περιοχή που η Ταϊβάν κήρυξε ως «Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας (ADIZ)».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι 34 στρατιωτικά αεροσκάφη και 9 πλοία που εντοπίστηκαν γύρω από το νησί παρακολουθούνται από ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού, αεροσκάφη περιπολίας, πλοία και επίγεια πυραυλικά συστήματα.

Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του νεοεκλεγέντος προέδρου της Τσεχίας Πετρ Πάβελ με την ηγέτιδα της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-Βεν.

Το Πεκίνο είχε διαμαρτυρηθεί για τη συνάντηση με την αιτιολογία ότι «παρενέβαινε στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας», «παραβίαζε την αρχή της μίας Κίνας» και «έδινε λάθος μήνυμα στις αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν».

Μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, τον Αύγουστο του 2022, η Κίνα είχε τακτοποιήσει τις στρατιωτικές περιπολίες γύρω από την Ταϊβάν και τις πτήσεις που διέσχιζαν την ονομαστική «μέση γραμμή» που χωρίζει το στενό της Ταϊβάν.

Το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί το νησί ως μέρος της επικράτειάς του, τονίζει την «αρχή της μίας Κίνας» και αντιτίθεται στις ανεξάρτητες διπλωματικές σχέσεις της Ταϊβάν με τις χώρες του κόσμου, στην εκπροσώπησή της στα Ηνωμένα Έθνη και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς και απαιτεί από τις χώρες που την αναγνωρίζουν να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.