ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα οι επαφές Ελλάδας-Αυστρίας: Συζήτηση και για την Τουρκία

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα οι επαφές Ελλάδας-Αυστρίας: Συζήτηση και για την Τουρκία

Για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, την πολιτική κατάσταση και τις προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου αντήλλαξαν απόψεις οι γενικοί διευθυντές των γενικών διευθύνσεων Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων των υπουργείων Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Αυστρίας Δρ Άρνολντ Κάμελ (Arnold Kammel) και Δρ Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, με την ευκαιρία της επίσημης διήμερης επίσκεψης του τελευταίου στη Βιέννη – ως επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας-, κατόπιν προσκλήσεως του Αυστριακού ομολόγου του.

Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις γύρω από το ζήτημα συνοχής μεταξύ των αμυντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ, την ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων και την ανθεκτικότητα (Resilience) των κρατών-μελών της ΕΕ και της Ένωσης στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωση Στρατηγικής Πυξίδας, ενώ συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο πλαίσιο ΝΑΤΟ. Περαιτέρω εξετάστηκε η προοπτική εξέλιξης των αμυντικών συνεργασιών έναντι των υβριδικών απειλών και άλλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα. Κατά την ολοκλήρωση των συνομιλιών αποφασίστηκε η σύναψη ενός κοινού πλαισίου δράσης που θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του, ο γενικός διευθυντής ΠΕΑΔΣ Δρ Κωνσταντίνος Μπαλωμένος επισκέφθηκε την Ακαδημία Εθνικής Άμυνας της Αυστρίας, όπου συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας ειδικών σε θέματα επί των «Υβριδικών Απειλών». Ο Δρ Κωνσταντίνος Μπαλωμένος πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Countering Hybrid Threats», κατά την οποία παρουσίασε τον εννοιολογικό προσδιορισμό των υβριδικών απειλών, σκιαγράφησε τις υβριδικές απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου και παρουσίασε το μοντέλο ολιστικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των εν λόγω απειλών.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, «αναφέρθηκε και στη μεταναστευτική κρίση στην περιοχή του Έβρου τον Μάρτιο 2020 -όταν η Τουρκία μεθόδευσε την εισβολή χιλιάδων μεταναστών/προσφύγων στο ελληνικό/ευρωπαϊκό έδαφος- και παρουσίασε εκτενώς τη διαδικασία αντιμετώπισης της κρίσης από τις ελληνικές αρχές». Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή ΠΕΑΔΣ, επισκέφθηκε τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας στη Βιέννη, όπου ο αρχιερατικός επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννης Νικολίτσης, ενημέρωσε την ελληνική αντιπροσωπεία για την πλούσια ιστορική διαδρομή της ελληνικής κοινότητας στη Βιέννη και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Ρήγα Βελεστινλή – Φεραίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ελληνική αντιπροσωπεία συνόδευε η πρέσβης της χώρας μας στην Αυστρία Αικατερίνη Κόικα, η οποία παρέθεσε γεύμα προς τιμην της, κατά το οποίο συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και έγινε ενημέρωση για τις δράσεις της ελληνικής ομογένειας στην Αυστρία. Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του Έλληνα γενικού διευθυντή ΠΕΑΔΣ πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια συναφούς επίσκεψης του Αυστριακού αξιωματούχου στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου 2020, σε επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.