ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Τσαμπουκάς» Π. Καμμένου στα Ίμια: Μπροστά στα τουρκικά πολεμικά σκάφη έριξε το στεφάνι (φωτό, βίντεο) (upd 2)

«Τσαμπουκάς» Π. Καμμένου στα Ίμια: Μπροστά στα τουρκικά πολεμικά σκάφη έριξε το στεφάνι (φωτό, βίντεο) (upd 2)

Μπροστά στον τουρκικό Στόλο που παραφυλούσε στα τουρκικά χωρικά ύδατα (βάσει της αρχής της μέσης γραμμής) ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πραγματοποίησε την ρίψη στεφάνου για τους αδικοχαμένους αξιωματικούς των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού κι ενώ τα ελληνικά πολεμικά πλοία και περιπολικά είχαν δημιουργήσει ζωνη ασφαλείας για να μην εισέλθουν τα τουρκικά πλοία εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων.

Οι Τούρκοι περίμεναν την όλη ελληνική ενέργεια αφού είχε ανακοινωθεί άλλωστε και και είχαν αποπλεύσει ισχυρές μονάδες στην περιοχή καθώς όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά μέσα υπήρχαν σε απόσταση 3,5 ναυτικών μιλίων έξι σκάφη της Ακτοφυλακής εκ των οποίων το ένα μεγέθους κορβέτας τους, δύο σκάφη του τουρκικού Ναυτικού εκ των οποίων το ένα ήταν πυραύλακατος κλάσης Kartal και συνεχώς πέταγαν δύο ελικόπτερα ΑΒ-412 της Ακτοφυλακής τους.

Κανένας όμως δεν εισήλθε εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, ενώ βρισκόταν εκεί ο Π.Καμμένος και ο ελληνικός Στόλος, όπως σαφώς φαίνεται στην φωτό που ο Π.Καμμένος ρίχνει το στεφάνι.

Τα πλάνα που έδειξε η τουρκική τηλεόραση ήταν από ένα πέρασμα που έκαναν κοντά στα νησιά πριν φτάσουν τα δύο πλοία του ελληνικού Στόλου και μέχρι εκεί.

Ενα τουρκικό πλοίο, επιχείρησε ελιγμούς κοντά στο ελληνικό πλοίο, όταν ενημερώθηκε ότι έχει εγκλωβιστεί από τα πυροβόλα της “Νικηφόρος” και θα έπρεπε να αποχωρήσει άμεσα.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν εμφατικά οτι η ρίψη στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου όπου έχασαν την ζωή τους οι τρεις ήρωες αξιωματικοί του ΠΝ.

Ολα τα τουρκικά πλωτά και εναέρια μέσα, παρακολουθούσαν την ρίψη στεφάνου από μακριά ευρισκόμενα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Δύο Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας, σε Σκύρο και Καστέλι είχαν αυξημένη ετοιμότητα, ενώ τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 περιπολούσαν αρκετά δυτικότερα σε περίπτωση που χρειαζόταν να παρέμβουν.

Η ελληνική “επιχείρηση” καλυπτόταν και από ένα εναέριο ραντάρ EMP-145 Erieye, που πετούσε στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο προκειμένου να υπάρχει ακριβής εικόνα των τουρκικών κινήσεων. Αντίστοιχα και οι Τουρκοι είχαν σηκώσει ένα 737 MESA που περιπολούσε σε απόσταση 150 χλμ. ανατολικά των Ιμίων, σε ύψος 20.000 ποδών.

Επισημαίνουμε την πρόσφατη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπεναλί Γκιλντιρίμ , ο οποίος γνωρίζοντας την πρόθεση της ηγεσίας του ελληνικού ΥΠΑΜ λόγω της επετείου είχε δηλώσει πριν δύο ημέρες:

« Κάνω μια σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είμαστε κατά της τρομοκρατίας και τους οποίους καλούμε να μην κινούνται με προκλητικότητα σε «θολά νερά» .

Η παρουσία τους εκεί δεν είναι ευπρόσδεκτη. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρόμοια δραστηριότητα ..ενώ έχουμε πάρει όλες τις προφυλάξεις . Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί» .

Οι Τούρκοι πάντως αναφέρουν ότι «παρεμποδίστηκε» από την τουρκική ακτοφυλακή ο Έλληνας υπουργός άμυνας ευρισκόμενος σε πολεμικό πλοίο .

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό Γενικό Επιτελείο υποστηρίζει ότι …εμπόδισαν τον Έλληνα ΥΕΘΑ να ρίξει στεφάνι στα Ίμια!

Βέβαια αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα τουρκικά σκάφη …κάθονται ήσυχα, ήσυχα και παρακολουθούν τη τελετή και να βγάζουν αυτή την “ήσυχη” ανακοίνωση:

” Την 28 Ιανουαρίου 2018 στις 11.30, αποτράπηκε από τις δυνάμεις του Πολεμικού μας Ναυτικού και της Ακτοφυλακής μας, η προσέγγιση στις νησίδες Καρντάκ του πλοίο του ελληνικού ΠΝ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” και του πλοίου της ελληνικής Ακτοφυλακής ΛΣ-70.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να διαφυλάσσουν με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.