ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τ.Μάτις: «Ευχαριστώ την Ελλάδα που πολέμησε τις ρωσικές κακοήθεις ενέργειες – Η Ρωσία ευθύνεται για όλα»

Τ.Μάτις: «Ευχαριστώ την Ελλάδα που πολέμησε τις ρωσικές κακοήθεις ενέργειες – Η Ρωσία ευθύνεται για όλα»

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Τ.Μάτις ευχαρίστησε προσωπικά τον Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένο για τις πρόσφατες ενέργειες της Ελλάδας «για την καταπολέμηση των ρωσικών κακοήθων δραστηριοτήτων στην περιοχή» σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου

Σε ανακοίνωση της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Dana W.White σημείωσε ότι και οι δύο υπουργοί «συμφώνησαν να συνεχίσουν να θεωρούν τη Ρωσία υπόλογη»!

Σημειώνεται ότι δημοσίευμα των NY Times αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ υπέκλεψαν συνομιλίες του Ι.Σαββίδη και προκάλεσαν την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ προχώρησαν σε τέτοια παραδοχή και είναι σαφές ότι το δημοσίευμα και οι έπαινοι Μάτις στον Π.Καμμένο έγιναν σκόπιμα.

Δεδομένου ότι προγραμματίζεται επίσκεψη του Α.Τσίπρα στην Μόσχα στις 12 Δεκεμβρίου είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί θα ήθελαν να την «δυναμιτίσουν» πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πενταγώνου, ο Ματίς ευχαρίστησε τον Πανο Καμμένο για τη συνεχή υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στις Η.Π.Α. μέσω της ναυτικής βάσης της Σούδας.

Ταυτόχρονα τον επαίνεσε τόσο για τη δέσμευση της Ελλάδας για την τήρηση του ορίου του 2% των αμυντικών δαπανών που προβλέπεται από το ΝΑΤΟ καθώς επίσης για την πρόσφατη υπογραφή αναβάθμισης F-16 ύψους 1,5 δισ. Δολαρίων.

Πάντως δικαιώνεται έτσι ο επικεφαλής της «Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας της Παλαιστίνης» και πρώην πρωθυπουργός Σεργκέι Στεπάσιν ο οποίος αποδίδει τη κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις σε πιέσεις από «τρίτες δυνάμεις» εννοώντας τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αρνείται κατηγορηματικά πως η Εταιρεία προσπαθούσε να υποδαυλίσει αντίσταση στην συμφωνία των Πρεσπών.

«Πρώτον, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν δρα ανεξάρτητα.

Μέχρι πρόσφατα όταν όλες οι άλλες χώρες κατηγορούσαν τη Μόσχα για παρέμβαση στα εσωτερικά τους η Αθήνα δεν ανακατεύονταν», δήλωσε ο κ. Στεπάσιν, επαναλαμβάνοντας καταγγελίες της ρωσικής διπλωματίας πως η απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες ελήφθη κατόπιν επιρροής από την Δύση.

«Τώρα όμως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση και ποιος τον συνεχάρη την επομένη; Ο Aμερικανός πρόεδρος.

Δεύτερον, έχει να κάνει με την κατάσχεση επιχείρησης κάποιου (σσ. του προέδρου του ελληνικού παραρτήματος της «Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης» Σίμωνα Παναγιωτίδη) μόνο και μόνο επειδή συνεργάζεται με τη Ρωσία.

Τρίτον, δεν έχουμε, κατά την άποψή μου, καμία δυσκολία με την ελληνική εκκλησία, αλλά μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.