Π.Καμμένος επιβεβαιώνει pronews.gr: «Εντοπίστηκε διαρροή καυσίμου σε δεξαμενή στα P-3B Orion» – Από θαύμα σώθηκε το ΑΦΝΣ

Π.Καμμένος επιβεβαιώνει pronews.gr: «Εντοπίστηκε διαρροή καυσίμου σε δεξαμενή στα P-3B Orion» – Από θαύμα σώθηκε το ΑΦΝΣ

Πλήρης επιβεβαίωση του pronews.gr από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένο, σχετικά με τους κινδύνους που διέτρεξε το Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας του ΠΝ, P-3B Orion (της ενδιάμεσης λύσης του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των 4 αεροσκαφών) κατά τις εργασίες επαναφοράς του σε λειτουργική κατάσταση στα υπόστεγα της ΕΑΒ.

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΑ Αθανάσιου Δαβάκη, «κατά την διάρκεια δοκιμών παράδοσης τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους εντοπίστηκε διαρροή εσωτερικής δεξαμενής καυσίμου χρήζουσα επισκευής διάρκειας περίπου τεσσάρων (4) μηνών και η παράδοση του διολίσθησε τον Μάρτιο του 2019 έναντι αρχικού προγραμματισμού»!

Φυσικά όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει «διαρροή καυσίμου σε εσωτερική δεξαμενή»: Μπουρλότο! Και όχι μόνο στο αεροσκάφος, αλλά και στους ανθρώπους και στις εγκαταστάσεις, αν βρίσκονται κοντά του.

Ποιο είναι το ανακριβές στην απάντηση του Π.Καμμένου; Οτι η διαρροή εντοπίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξ ου και η καθυστέρηση στην παράδοση κατά έξι μήνες (λέει τώρα στην απάντησή του ότι θα παραδοθεί τον Μάρτιο του 2019 το ΑΦΝΣ).

Στην πραγματικότητα η διαρροή είχε εντοπιστεί από τον Ιούνιο και παραλίγο να έχει τραγικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, το θέμα το αποκαλύψαμε στις 30 Ιουνίου 2018 και γράφαμε σχετικά: «Στην διάρκεια των δοκιμών, παρουσιάσθηκαν διαρροές καυσίμου και ελαίων, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πυρκαγιάς στον έναν από τους τέσσερις κινητήρες, η οποία ευτυχώς κατασβέστηκε εγκαίρως πριν υπάρξει καταστροφή του αεροσκάφους».

Εν συνεχεία λάβαμε και ένα θρασύ… εξώδικο της ΕΑΒ, στο οποίο ισχυριζόταν όταν «το δημοσίευμα δεν ήταν αληθές και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διαρροής καυσίμου»!

Φαίνεται όμως ότι ο συντάκτης του κειμένου του Ιουνίου, στο pronews.gr είχε… προφητικές ικανότητες και… διείδε τρεις μήνες ενωρίτερα απ’ότι λέει ο υπουργός, ότι υπήρχε διαρροή σε δεξαμενή καυσίμου!

Εν πάση περιπτώσει, αφού γλιτώσαμε από το… ολοκαύτωμα, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Ακόμα και το θράσος της ΕΑΒ, η οποία ακόμα να ολοκληρώσει τo πρόγραμμα αναβάθμισης των μεταφορικών αεροσκαφών C-130 AUP, 15 χρόνια μετά την έναρξή του!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευτυχώς οι πληροφορίες λένε ότι το κύριο πρόγραμμα αναβάθμισης των P-3B (βάσει της διαβεβαίωσης σοβαρών στελεχών του ΠΝ θα είναι «το καλύτερο ΑΦΝΣ της Μεσογείου»), οδεύει κανονικά προς την ολοκλήρωσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.