ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το υπουργείο Άμυνας εξετάζει την αύξηση στρατιωτικής θητείας

Το υπουργείο Άμυνας εξετάζει την αύξηση στρατιωτικής θητείας

Δεν αποκλείονται τα σενάρια αύξησης της στρατιωτικής θητείας κάτι που προέκυψε και από τη συζήτηση του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα µε δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου που έγιναν αµέσως µετά την οµιλία του στη Βουλή, «υπάρχουν θεωρητικές σκέψεις» και επ’ αυτού αναµένονται οι θέσεις, οι εκθέσεις και οι προτάσεις των τριών επιτελείων.

Ενας άλλος παράγοντας είναι, βέβαια, ο οικονοµικός, µια και αυξηµένη θητεία σηµαίνει αύξηση του κόστους – και όχι µόνο λόγω του στρατιωτικού µισθού, ο οποίος αυξήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Οπότε η νέα ηγεσία του υπουργείου Αµυνας δεν µπορεί παρά να εξετάσει όλες τις παραµέτρους, µετά να καταλήξει στις προθέσεις της και αργότερα να καταρτίσει ένα νοµοσχέδιο, που δύσκολα όµως θα κατατεθεί µέσα στο 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα (ή διαρροές «ψαρέµατος» αντιδράσεων;), υπό σκέψη είναι να αυξηθεί για τρεις µήνες η θητεία στον Στρατό Ξηράς, ώστε να εξισωθεί µε αυτή του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Επίσης, γίνεται λόγος για ενίσχυση του επαγγελµατικού χαρακτήρα του στρατεύµατος µε προσλήψεις µόνιµων στελεχών, ενώ ξαναµπαίνει στο τραπέζι το θέµα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.