Εκατό M2 Bradley ζήτησε το ΓΕΣ από τις ΗΠΑ: Αναμένεται απάντηση από το αμερικανικό Πεντάγωνο

Εκατό M2 Bradley ζήτησε το ΓΕΣ από τις ΗΠΑ: Αναμένεται απάντηση από το αμερικανικό Πεντάγωνο

Προχωρά η υπόθεση της προμήθειας ΤΟΜΑ από τις ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας έτσι και το σχετικό δημοσίευμα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (τευχ. 205) και του pronews.gr (δείτε εδώ) για την προμήθεια από 50 έως και 100 M2 Bradley, για την αντικατάσταση των άχρηστων και επικίνδυνων Μ-113.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιτελείς της Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού (ΔΑΣΠ) του ΓΕΣ ζήτησαν στο πλαίσιο συνάντησης με την Αμερικανίδα Ann Cataldo υφυπουργό αμυντικών προμηθειών να δοθεί απάντηση στην ελληνική πλευρά αναφορικά με την διαθεσιμότητα ΤΟΜΑ M2 Bradley.

Το ΓΕΣ ζήτησε τουλάχιστον 50 έως 100 ΤΟΜΑ διαθέσιμα προς τεχνική αξιολόγηση έτσι ώστε να διατεθούν ως πλεονάζων αμυντικό υλικό του Στρατού των ΗΠΑ (EDA, Excess Defense Articles).

H αρχική απάντηση της αμερικανικής πλευράς προ ετών είναι πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα ΤΟΜΑ M2 Bradley. Το προσεχές διάστημα αναμένεται η νέα απάντηση των ΗΠΑ για το εάν υπάρχουν διαθέσιμα ΤΟΜΑ προς αξιολόγηση. Εάν η αμερικανική πλευρά γνωστοποιήσει αρχική διαθεσιμότητα των Bradley άμεσα θα λάβει χώρα μετάβαση στις ΗΠΑ κλιμακίου στελεχών του Τεχνικού και του Πεζικού ώστε να διαπιστωθεί η τεχνική κατάσταση του υλικού και εάν αυττό κρίνεται ως αποδεκτό για τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του ΕΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.