Τα τουρκικά ΜΜΕ ειρωνεύονται τη φράση του YΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου ότι «Δεν μπορούμε να ντύσουμε τους στρατεύσιμους»!

Τα τουρκικά ΜΜΕ ειρωνεύονται τη φράση του YΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου ότι «Δεν μπορούμε να ντύσουμε τους στρατεύσιμους»!

Ειρωνικά είναι τα σχόλια τουρκικών ΜΜΕ αναφορικά με το φαινόμενο που παρατηρείται στην ΕΣΣΟ που μπαίνει το Νοέμβριο καθώς υπάρχει έλλειψη στολών αλλά αρβυλών.

Το θέμα έκανε γνωστό, στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παπαναγιωτόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι σ’ αυτή την ΕΣΣΟ «κατατάσσονται περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να υποστηρίξει το Στράτευμα».

Μια δήλωση βέβαια που έσπευσαν να αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δίνοντας μια εικόνα διάλυσης στις ΕΔ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» τα άρβυλα, οι στολές παραλλαγής αλλά και το στρατιωτικό συσσίτιο για τόσο μεγάλο αριθμό στρατευσίμων – διπλάσιο από τον συνηθισμένο, δεν επαρκούν, σε σημείο που ανάγκασαν το ΥΠΕΘΑ να «κόψει» την ΕΣΣΟ στα δύο, δηλαδή να γίνει η κατάταξη σε δύο κύματα, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, της υπερμεγέθους, για τα ελληνικά δεδομένα, ΕΣΣΟ.

Για πρώτη φορά, η Στρατολογία δέχτηκε τόσο μεγάλο αριθμό αιτήσεων για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς αλλά και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό αιτήσεων για διακοπή αναβολών.

Βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο με τη συγκεκριμένη ΕΣΣΟ, αλλά παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σχεδόν σε κάθε κλάση στρατευσίμων απόρροια των ανύπαρκτων κονδυλίων που διατίθενται για την Άμυνα.


Το ΓΕΣ πριν ένα χρόνο: «Η μηχανή παραγωγής υποδημάτων του 700 ΣΕ παράγει καθημερινά μεγάλο αριθμό αρβυλών για να καλύψει τις ανάγκες του προσωπικού μας.»

Μόνο που τελικά δεν φτάνουν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.