Το πρόγραμμα εκμίσθωσης των 2 φρεγατών FREMM καθώς επίσης και 4 αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Atlantique 2 που ζητήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει αύριο ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο γάλλος Υπουργός Άμυνας κ. Jean-Yves Le Drian, μετά από επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Παναγιωτόπουλος να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Κατά την αυριανή συνάντηση, θα συζητηθούν θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, θέματα συντονισμού των δύο υπουργείων καθώς και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών.

Η αμυντική συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και αναθερμάνθηκε μετά την επίσκεψή του γάλλου Προέδρου Φ. Ολάντ στη χώρα μας.

Η αυριανή συνάντηση του έλληνα ΥΕΘΑ με τον γάλλο ομόλογο του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι ανάγκες των Ε.Δ είναι επιτακτικές σε κρίσιμους τομείς στους οποίους έχει υποσχεθεί να συμβάλει η γαλλική πλευρά. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr