ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επίδειξη ισχύος στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»: Σενάριο ανακατάληψης της Σκύρου από 1.000 πεζοναύτες (φώτο)

Επίδειξη ισχύος στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»: Σενάριο ανακατάληψης της Σκύρου από 1.000 πεζοναύτες (φώτο)

Επίδειξη ισχύος, την ώρα που υπάρχει κλιμάκωση των σχέσεων με την Τουρκία, στέλνει η Ελλάδα με την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», στην οποία συμμετείχαν 1.000 πεζοναύτες από Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία.

Στην εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση -που γίνεται την ώρα της κλιμάκωσης των σχέσεων με την Τουρκία- συμμετείχαν 1.000 πεζοναύτες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Η άσκηση ξεκίνησε με εκπαίδευση των πεζοναυτών στη Μαγνησία και στο πεδίο βολής στα Γλαφυρά, ενώ ολοκληρώνεται με το σενάριο ανακατάληψης τμήματος νησιού, στη Σκύρο.

Και γαλλικό ελικοπτεροφόρο στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»

Ένα από τα σημεία που ξεχώρισαν είναι ότι στη φετινή άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» συμμετείχε το γαλλικό ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων “Dixmude”, κλάσης Mistral.

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», που ολοκληρώνεται το Σάββατο:

Νέα στρατιωτική άσκηση προσεχώς

Η μεγαλειώδης άσκηση περιελάμβανε ποικίλους τύπους βολών, εκπαίδευση σε πεδία επιχειρήσεων, άλματα αλεξιπτωτιστών, περιπολίες και αμφίβιες αποστολές. Μετά την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», η σκυτάλη περνά στους επιτελείς της άσκησης «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020».

Η συγκεκριμένη άσκηση διοργανώνεται από τον στρατό Ξηράς ΤΑΜΣ και πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή δυνάμεων από τις ΗΠΑ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020» θα πραγματοποιηθεί στο πεδίο βολής τους Ασκού Προφήτη (Βόλβη) από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.