ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αίτημα για προμήθεια ελικοπτέρων εφόδου UH-60M από το ΥΠΕΘΑ

Αναμένεται απάντηση ΗΠΑ για τα F-35A

Αίτημα για προμήθεια ελικοπτέρων εφόδου UH-60M από το ΥΠΕΘΑ

Επίσημο αίτημα από την Ελλάδα για την προμήθεια έως 49 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk έχει λάβει το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δυο διαφορετικά αιτήματα προς τις ΗΠΑ, από το ΥΠΕΘΑ, το οποίο ζητά να μάθει την διαθεσιμότητα και τις τιμές για το C-130J, αλλά και για τα ελικόπτερα Black Hawk.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, τα BlackHawk επιδιώκεται να  αποτελούν τον βασικό τύπο ελικοπτέρου Ειδικών Επιχειρήσεων αφού μπορούν φέρουν βαρύ οπλισμό όπως πολυβόλα, ρουκέτες και πυραύλους Hellfire.

«Μια δυνητική αγορά των Black Hawk για τον στρατό ξηράς και την πολεμική αεροπορία θα επιτρέψει μέσω της ομοιοτυπίας να μειωθεί σημαντικά το επιχειρησιακό κόστος των ελικοπτέρων και φυσικά μέσω της κοινής εφοδιαστικής αλυσίδας επιτυγχάνεται μια καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα», σημειώνει ο Διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Lockheed Martin Rotary and Mission Systems Γρηγόρης Κουτσογιάννης.

Eν τω μεταξύ αναμένεται η απάντηση της αμερικάνικης κυβέρνησης, στο αίτημα από τη χώρα μας για την αγορά 20 μαχητικών F-35, με την προοπτική αγοράς ακόμα 20, στο απώτερο μέλλον.

Τα πρώτα αεροσκάφη θα φθάσουν το 2028-2029, ενώ η Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσει 20 με 24 αεροσκάφη, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός τόνισε τον ρόλο που θα παίξουν τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, κυρίως η ανταλλαγή δεδομένων, στις δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

«Παράλληλα, θα πρέπει η Πολεμική Αεροπορία να αναπτύξει υποδομές για να υποστηρίξει αυτά τα αεροσκάφη», υποδομές όμως που τίθενται εν αμφιβόλω αφού δεν έχει την συμφωνία SSI η οποία και θα τις εξασφάλιζε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.