ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Έρχονται» αλλαγές στη στρατιωτική θητεία – «Θα εφαρμόσουμε το μοντέλο της Φινλανδίας»

Στόχος του υπουργείου όπως ανέφερε ο Ν.Δένδιας, είναι η «θητεία - αγγαρεία» να γίνει «θητεία - ευκαιρία»

«Έρχονται» αλλαγές στη στρατιωτική θητεία – «Θα εφαρμόσουμε το μοντέλο της Φινλανδίας»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η στρατιωτική θητεία θα τροποποιηθεί με βάση το μοντέλο που εφαρμόζει η Φινλανδία, όπου οι στρατεύσιμοι αποκτούν γνώσεις πάνω στις νέες τεχνολογίες και μπορούν να τις αξιοποιήσουν στην επαγγελματική τους πορεία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο στόχος του υπουργείου είναι η «θητεία – αγγαρεία» να γίνει «θητεία – ευκαιρία».

«Θα ακολουθήσουμε κατ’ αρχάς προσαρμόζοντάς το στις δικές μας ανάγκες το φινλανδικό μοντέλο που σημαίνει η θητεία να προσδίδει δυνατότητες στον οπλίτη, αλλά επίσης να του παρέχει τακτική επανεκπαίδευση, ώστε να είναι ενσωματομένος σε μια μονάδα στην οποία μπορεί να λειτουργήσει και στο μέλλον, παρακολουθώντας τα νέα οπλικά συστήματα, τα νέα δόγματα, τις νέες δυνατότητες. Πάμε σε μια νέα πραγματικότητα στη θητεία. Θα την υλοποιήσουμε σταδιακά», δήλωσε ο υπουργός

Ερωτηθείς εάν αυτές οι αλλαγές θα φέρουν και αύξηση στο χρονικό διάστημα της θητείας ο Ν.Δένδιας απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Όχι, δεν σημαίνει αύξηση της θητείας. Αν αυξήσει τον μη παραγωγικό χρόνο, απλώς δεν κερδίζεις τίποτα. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι μια διαφορετική προσέγγιση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πιστεύουμε στον στρατό των πολιτών. Βεβαίως με επαγγελματικά στελέχη, αλλά όχι αμιγώς με επαγγελματικά στελέχη. Από εκεί και πέρα, αυτός ο Στρατός των πολιτών για να έχει μια αξίανα λέγεται Στρατός οφείλει να είναι καλά εκπαιδευμός και να είναι ενταγμένος σε αξιόμαχες μονάδες», κατέληξε ο Ν.Δένδιας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.