
Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα με τον Ιταλό ομόλογό του, Γκουίντο Κροσέτο.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών εντός της ΕΕ και στη Μεσόγειο θάλασσα, με ειδικό βάρος να δίνεται στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και καινοτομίας, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Η συνάντηση έγινε σε φρεγάτα του ιταλικού Ναυτικού στη La Spezia, με τον Νίκο Δένδια να συζητά με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ρώμης και Αθήνας.
Συναντήθηκα σε εγκάρδιο κλίμα, με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας, @GuidoCrosetto, σε Φρεγάτα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, στη La Spezia. Συζητήσαμε με τον ομόλογό μου για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των αμυντικών μας σχέσεων.
Συμφωνήσαμε για τη σημασία της… pic.twitter.com/cATrNSHmMx
— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 29, 2025
Η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, ολοκληρώθηκε με την υπογραφή δύο πρωτοκόλλων για την προμήθεια δύο φρεγατών Fremm και με τη δυνατότητα να προστεθούν άλλες δύο στη συνέχεια.
«Ανοίγει η πόρτα για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε δυο φρεγάτες FREMM σαν αυτήν που είμαστε πάνω και με τη δυνατότητα να πάρουμε άλλες δύο» τόνισε ο Ν.Δένδιας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «πλοία δεκαετίας με εξαιρετικές δυνατότητες και σε εξαιρετική κατάσταση».
«Συζητήσαμε με τον ομόλογό μου για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των αμυντικών μας σχέσεων. Συμφωνήσαμε για τη σημασία της συνεργασίας μας εντός της ΕΕ και στη Μεσόγειο, καθώς και στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και της καινοτομίας» είπε ακόμα.
«Δεν σας κρύβω ότι για εμάς θα ήταν σημαντικό οι φρεγάτες FREMM να μπορούν να έχουν την δυνατότητα να φέρουν και αυτές τον καινούργιας γενιάς πύραυλο ELSA, τον οποίο θα φέρουν και οι φρεγάτες Belharra. Και είναι κάτι που όπως η εταιρεία μας λέει είναι απολύτως εφικτό».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.