
Την πρώτη του επικοινωνία είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του Πιτ Χέγκσεθ, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας ΥΕΘΑ απο τον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ.
Ο Ν.Δένδιας σημείωσε:
«Είχα σήμερα την πρώτη μου επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Secretary Pete Hegseth , με τον οποίο συζητήσαμε για τις στρατηγικές αμυντικές σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ, καθώς και για τις κοινές περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις ασφαλείας.»
Να σημειωθεί ότι ο Ν. Δένδιας έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για το ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις της για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με βοήθεια μετά την συμφωνία για τις βάσεις.
Ο υπουργός είχε εκφράσει επίσης την πεποίθησή του η κατάσταση αυτή να αλλάξει με τη νέα ηγεσία στο Λευκό Οίκο.
Είχα σήμερα την πρώτη μου επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Secretary Pete Hegseth @SecDef, με τον οποίο συζητήσαμε για τις στρατηγικές αμυντικές σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ, καθώς και για τις κοινές περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις ασφαλείας.#Greece #USA #defence pic.twitter.com/P8wCfWlxtm
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 2, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.