ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΥΠΕΞ: Απάντηση με… «διεθνές δίκαιο» στις δηλώσεις Μ.Τσαβούσογλου που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία στα νησιά!

ΥΠΕΞ: Απάντηση με… «διεθνές δίκαιο» στις δηλώσεις Μ.Τσαβούσογλου που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία στα νησιά!

Για ακόμη μια φορά το ΥΠΕΞ αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων μετά την «απάντηση» που έδωσε στον Τούρκο υπουργώ Εξωτερικών (χωρίς και να τον κατονομάζει) ο οποίος έθεσε θέμα κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου η οποία και αντί να απαντήσει ευθέως αναλίσκεται σε άσκοπες φλυαρίας περί διεθνούς δικαίου.

«Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις», τονίζουν διπλωματικές πηγές. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η θέση της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστή και έχει τονιστεί διεθνώς.

Όσον αφορά κατηγορίες για δήθεν αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, οι διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν πως η χώρα που, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει κατάφορα διεθνείς κανόνες, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί, καθώς και για την απομόνωση της διεθνώς.

Οι ίδιες διπλωματικές «πηγές» παρέλειψαν πάντως να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση «ότι η Ελληνική κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη και ούτε αποτελεί, ούτε πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο οιασδήποτε διαπραγμάτευσης».

Ένα τόσο απλό μήνυμα οι «πηγές» απέτυχαν να το στείλουν αποδεικνύοντας δυστυχώς για την Ελλάδα τα γνωστά φοβικά τους σύνδρομα.

Σημειώνεται ότι αυτά ελέγχθησαν μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, ανέφερε:

«Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν δείξαμε ανοχή στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας.

Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο, σε σημαντικά ζητήματα όπως στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Επίσης με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση της παραβίασης του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους».

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου καταφέρθηκε κατά των κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια, σημειώνοντας πως

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«οι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και την σταθερότητα. Eίναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.